Jaką wybrać z nazwą www.nazwa.pl ???
Aby była tania.
Cpanel,php,mysql,100 mb miejsca.
Na razie na miesiąc mogę dać 12 zł
Teraz mam na xaa,ale wolę adres .pl
Jaką wybrać z nazwą www.nazwa.pl ???
Aby była tania.
Cpanel,php,mysql,100 mb miejsca.
Na razie na miesiąc mogę dać 12 zł
Teraz mam na xaa,ale wolę adres .pl
Zbytnio nie rozumiem o co ci chodzi, ale przypuszczam że chodzi ci o _ hosting _ i domenę .pl
Hosting polecam: www.netmark.pl
Za sms: www.proserwer.pl / www.webd.pl
Domena .pl: www.netmark.pl
Za sms: www.proserwer.pl
Domenę/Hosting przez sms przepłacasz.
Nie lepiej iść na pocztę i puścić przelew?
Dużo oszczędzisz.
Ja polecam netmark.pl jako dostawcę hostingu oraz tanich domen.
A tak na marginesie,jak wykupię domenę .pl w proserwer,to po roku muszę ją przedłużyć?
Czy jak nie przedłużę to strona się tylko usunie,i np.po jednym dniu mogę znów ją zarejestrować,bez przedłużania?
I czy będę mógł jakoś skopiować bazę mysql?
Możesz także zarejestrować darmową domenę .tk - z tego co pamiętam obecnie można ją także wydelegować na inne serwery.
A z tego co mi wiadomo, w domenie .tk otrzymujesz gratis reklamy na stronie…
Nie, nie ma obowiązku przedłużania, jednakże po co komuś strona na 1 rok?
Jak już kupić domenę, to ją przedłużyć
Bazę sql można skopiować w cPanel [jeśli owy hosting taki obsługuje]
Jeśli nie przedłużysz domeny, strona będzie obsługiwana w subdomenie hostingu, ale nie zniknie (chyba że nie zapłacisz hostingu… to inna sprawa).
Na przykład:
Masz hosting na yoyo.pl, i masz nazwę: www.TwojaStrona.yoyo.pl - podczepiasz domenę .pl i masz www.TwojaStrona.pl, a jak jej nie przedłużysz, z powrotem strona będzie pod adresem www.TwojaStrona.yoyo.pl.
Polecam hosting na netmark.pl - sam mam i ani razu nie było błędu/padu serwera.
Boo.pl nie polecam, ponieważ kilka razy dziennie(przeważnie) jest błąd 500 na serwerze.
Polecam netmark.pl - tanie domeny (przelewem, idziesz na pocztę -> wysyłasz przelew -> masz domenę) oraz hosting (tak samo przelewem).
Niskie ceny i wysoka jakość.
O tym nie wiedziałem - wydawało mi się, że na domenie nie ma reklam ani nic innego (może to wina tego, że ja wszystkie reklamy blokuje). Traktowałem domenę .tk jako sposób reklamy kraju, ale jednak muszą na czymś zarobić (takie dwa w jednym) ;(
Ja kiedyś miałem alias .tk i były reklamy.
W domenie najprawdopodobniej też są. Nie ma nic za darmo.