Jaka drukarka raczej laserowa?

Chciałbym kupić drukarkę do domu, nie drukuje często, ale jak już to zazwyczaj dużo, więc nie chce poświęcać na to godzin. Jednak najbardziej zależy mi na taniej długoterminowej eksploatacji, dobrze byłoby również żeby w drukarce mieściła się ryza papieru i nie wystawała. Widełek cenowych nie ma, ale nie chcę wydawać więcej niż jest konieczne, nie musi być to jakiś superwydajny sprzęt biurowy.

Posiadam Brothera HL-2130 i jestem zadowolony.Drukuje często a koszt tonera to 30 zł. Wymieniam go raz na 2-3 miesiące.Sama drukarka to koszt około 300 zł:

http://www.ceneo.pl/12233015?gclid=CIKgoa3E574CFQIGwwodGLcAug

Mam jeszcze starszą hl-2030 a ta jest nie do zdarcia tyle że jej już nie produkują :smiley:

Od kilku miesięcy mam w domu urządzenie wielofunkcyjne Brother DCP-1510E. Ja kupiłem za 279 zł.

Dobra to może podniosę trochę poprzeczkę, niech drukarka ma wi-fi, skaner i będzie kompatybilna z Linuksem.

jeśli chcesz żeby była tania w użytkowaniu to do brotherów (w większości) można bez problemu znaleźć zamienniki, nie podałeś budżetu więc może coś z górnej półki? Brother dcp 7070Dw, zamienniki do tej drukarki są z tego co widzę

Brother DCP-J315W.

Atramentowa, ale koszty eksploatacji niskie nawet przy wykorzystaniu oryginalnych tuszy.