Jaka gra ma największe wymagania?

Może dlatego grasz na maxymalnych bo masz dobrego kompa :smiley: ?

Chodzi oto ,że wiedźmin nie ma najwyższych wymagań . Wobraź sobie ,że w crysisa gram na średnich , bez aa itp , i 1024x768 :smiley:

nic specjalnego nie ma

:roll: słaby proc, płyta też syfiasta, nie wykorzysta nawet całej wydajności karty graficznej…

CRYSIS ma najwyższe wymagania - nie ma się co spierać…

No bez przesady że Wiedźmin ma najwyższe mój kolega grał w niego na AMD ATHLONIE 64 3200+ , 2gb ramu i GF 7600GS na część wyskokich i średnich ustawieniach i gra działała dobrze.

W tej chwili Crisis ma największe wymagania trzeba z 2* GF 8800 GT żeby gra działała płynnie ze wszystkimi bajerami graficznymi ale z ciekawości u mnie crisis się uruchomił i nawet działał na mojej grafie :o na najniższej rozdzielczości i na low detale ale żeby to wyglądało to bym nie powiedział hehe

piotrekplay , znalazł się mądry . Jak nie wykorzysta ?? a co jakby wykorzystała to bym grał w crysisa na High , 1024x768 , aa 4x :mrgreen: , tak ?? :mrgreen: No może bez tego AA .

Nie zagrałbyś.

No chyba że lubisz grać w gry na 5fps, bo więcej przy takim sprzęcie na takich detalach w crysis być nie wyciągnął.

normalnie, wspaniałe Pentium D przyhamuje jej możliwości, nie ma opcji aby zagrać w Crysisa na high przy 1024x768 na kartach pokroju 8600, medium jak najbardziej… co Ci z 45FPS generowanych przez grafę jak proc pociągnie ją na 15FPS…

wsadź tę kartę do kompa z Athlon X2 i zrób test frapsem a następnie zrób test na pentium d 3Ghz - więcej klatek będzie na X2 przy dużo niższym zegarze… nie ukrywajmy Pentium D to był kolejny niewypał intela oparty o netburst na dodatek okropna grzałka…

Bez dwóch zdań największe wymagania ma CRYSIS.

Na moim sprzęcie ( taki jak w podpisie ) chodzi na MEDIUM detail, rodziałka 1024x768, zero jakiejkolwiek ścinki.

Gra ma naprawdę śliczną grafikę :slight_smile:

Pozdrawiam

Ja sie muszę pochwalić że mi Crysis dziala na max detalach i chodzi bardzo płynnie. :smiley:

Jaka rozdziałka ? Ile fps?

A możesz się też pochwalić jaki masz sprzęt?

Takich co tak pisali było niestety wielu, a jak ktoś poprosił o screena to już się więcej nie pokazali 8)

Bardzo prosze :

Płyta Glowna Gigabyte GA-M57SLI-S4

PROCESOR ATHLON X2 5600+ BOX AM2

PAMIECI DDR2 2x 1GB PC800

GIGABYTE 8800 GT 256 DDR 3

HDD 320GB

ZASILACZ 430W

Może i płynnie Ci chodzi ale na pewno bez AA.

Dokładnie…

I na pewno i tak masz low fps bo trochę mało masz pamięci na karcie…

I nie grasz na rozdziałce większej niż 1280/1024

Przy tej pamięci na karcie ze wszystkim na full płynnie na bank byś nie pograł.

Mnie Crysis działa na medium roz.1280x1024 bez aa z ok.30-40 FPS

Komputer

Intel Quad Q6600

Geforce 8800 GTS 512 MB

4 GB RAM Kingstone 800 MHz

Chiftec 450 W

Wydaje mnie się,że to słaby wynik.Jeżeli włączę High to klatki spadają jak ■■■■■■■,nawet gdy obniżę rozdzielczość :-(.

Procesor Intel® Core2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz

Pamięć (RAM) 4.00 GB

Grafika NVIDIA GeForce 9800 GX2

Grafika w grach 2303 Całkowita dostępna pamięci grafiki w MB

Podstawowy dysk twardy Wolne: 36GB (ogółem: 117GB)

Windows Vista Ultimate

System

Producent System manufacturer

Model System Product Name

Całkowita ilość pamięci systemowej 4.00 GB pamięci RAM ocz smiga pieknie na 1000

Typ systemu 64-bitowy system operacyjny

Liczba rdzeni procesora 2

Magazyn

Całkowity rozmiar dysków twardych 596 GB

Partycja dysku (C:) Wolne: 36 GB (ogółem: 117 GB)

Partycja dysku (D:) Wolne: 32 GB (ogółem: 195 GB)

Partycja dysku (E:) Wolne: 27 GB (ogółem: 284 GB)

Dysk nośnika (F:) Dysk CD/DVD

Dysk nośnika (G:) Dysk CD/DVDDysk CD/DVD

Dysk nośnika (H:) Dysk CD/DVDDysk CD/DVDDysk CD/DVD

Dysk nośnika (I:) Dysk CD/DVDDysk CD/DVDDysk CD/DVDDysk CD/DVD

Dysk nośnika (J:) Dysk CD/DVDDysk CD/DVDDysk CD/DVDDysk CD/DVDDysk CD/DVD

Grafika

Typ karty wideo NVIDIA GeForce 9800 GX2

Całkowita dostępna pamięć grafiki 2303 MB

Dedykowana pamięć grafiki 512 MB

Dedykowana pamięć systemowa 0 MB

Współużytkowana pamięć systemowa 1791 MB

Wersja sterownika karty wideo 7.15.11.7519

Rozdzielczość monitora podstawowego 1680x1050

Wersja programu DirectX DirectX 10

zasilacz 1000w

i takie tam

wszycho chodzi kane nd lynch sie tnie bo jest zle zrobiony ale to ich wina no nie chcialem zle zabrzmiec ale trzeba miec jako taki sprzet by wszysko gralo :))

wydaje mi sie ze procek nie bedzie najwazniejszy w grach ale grafa i ram wiec wszystko dzialac powinno crisis najbardziej wymagajacy ale nie jest idealny czasem sie tnie i to nie wina kompa

Mam pytanie czy pójdzie mi cryssis na moim sprzęcie?

Jeśli tak to na jakich detalach i rozdzielczości o AA nic nie mówcie bo i tak zawsze wyłączam

Mój sprzęt to

Intel Celeron E1400 2,02ghz dwu rdzeniowy

Ati radeon HD 4350 512mb

2 gb ram

proszę o szybką odpowiedź

Pójść pójdzie ale w niskich detalach. A i tak w bardziej wymagających scenach może czasem mocno przyciąć. Grać niby można ale komfort takiej rozgrywki nie będzie z pewnością wielki.

Mi się wydaje, że Dirt 2 - ma wykorzystywać DX11…

A mi się wydaje że City Bus Simulator 2010

wymagania sprzetowe:

Core 2 Duo 3.2 GHz,

karta grafiki GeForce 9800 GT lub lepsza,

2 GB RAM,

3 GB HDD,

Windows XP/Vista