Dobra kupno konsoli za mną. Nadeszła pora na kupienie jakiejś pożądnej gry. Budżet do 160 zl. Gatunek raczej akcji.
Saints Row The Third
Need for Speed Run
Fifa 12
GTA IV / GTA:EFLC
Call Of Duty 4
God of War to podstawa
Jak napisał bagi191 GoW to podstawa
Od siebie polecam:
Uncharted (całą serie)
Hevenly Sword (gierka trochę już wiekowa, ale przyjemna)
Dante’s Inferno (hack&slah coś w stylu GoW)
Killzone 3
Assasins Creed (chodź to też jest na kompa)
Army Of Two (obie części)
Metal Gear Solid 4
Na tą chwilę to wszystko co mi do głowy przychodzi, jak będę w domu to zobacze co tam jeszcze mam fajnego
A co sądzicie o Battlefield 3 ? Wątpie czy pogram na multi bo mam zbyt słabe łącze. Ale to i do kolegi się wybrać można na MP. Więc wykorzystam ją w 1oo % na allegro nowa w folii za 160 zł z przesyłką.
BF3 fajna grafa, ale sama rozgrywka single strasznie krótka, raptem z 6 może 7 godzin gry (na normalu) ;/ W MP pewnie sama rozgrywka jest ciekawsza i szybsza (nie grałem, opieram na doświadczeniu z innych gier FPS) i pewnie można przy niej spędzić paręnaście godzin.
Battlefield chyba jest wgl znany z krótkich kampanii . Mam na PC Bad Company 2 i w 6 godz. poszło single. a co do tematu to jednak wolałbym coś z dłuższą kampnią. Znaczy nie chodzi mi tylko o standardowe strzelanki , może też być gra typu inFameous 2 czy podobne. Ogólnie to każdy gatunek.
Ostatnio wszystkie nowe FPS mają kampanie, którą da się przejść na normalu w powiedzmy te 7 godzin max. Jeśli szukasz czegoś z dłuższą kampanią to polecam jakieś przygotówki/zręcznościówki, bo tam fabuła jest zawsze bardziej rozbudowana niż w fps’ach.
a może tak Mass Effect 3. Z jedynki którą mam to pamiętam że fabuła dość długa jest i nawet niezła gra. Jak już bym kupował to edycję kolekcjonerską nie.? Ona chyba tylko 30 zł droższa jest. ;D
W ME nie grałem, ale wiem ze można kontynuować postać, fabuła jest rozbudowana, ale ponoć zakończenie do kitu, miał to poprawić jakiś DLC do trójki, ale nic z tego nie wyszło. Więc wstrzymam się od końcowej oceny czy warto kupić ;/
jako 1 powinieneś kupić jednego z najlepszych ex’ów czyli Red Dead Redemption nr 2 to God of War (wszystkie części)
RDR czy GOW to raczej dość zaawansowane że tak się wyrażę gry. Ja również patrzę na łatwość sterowania bo PS3 mam od miesiąca i próbowałem w dema grać. Szło tako. ME 3 podobno proste ma sterowanie więc chyba zdecyduję się na niego. Do tego wezmę jak wcześniej wspominałem edycję kolekcjonerską. Sporo fajnych rzeczy zawiera. ;D
fifa 12
mafia 2
gran turismo 5
Tak Ci się może wydawać, ale raczej tak nie jest. W GoW kamera czasami kijowo się ustawia, ale sterowanie jest łatwiejsze niż w grach FPS. Dla osoby która nigdy nie grała na padzie w gry FPS początki są trudne, bo zupełnie inaczej się gra na myszce i klawiaturze, a inaczej na padzie. Wiem to po sobie, jak długo nie grałem na konsoli w jakąś strzelankę to musiałem dawać sobie 20 min na przyzwyczajenie się znowu do pada.
Temat do zamknięcia. Kupiłem Mass Effect 3 Edycja Kolekcjonerska za 149 zł no 169 zł z dostawą. ;D