Jaka grafe i procka pod moja płyte gł

Obecnie posiadam ASROCKA K7NF2 i chciałbym pograć w nowsze gry na wiekszych detalach … i chciałbym sie dowiedzieć jaką grafe moge dokupic i jakiego procka ponieważbecny mój komp troche mnie dobija …

ile pieniążków chciałbyś na rozbudowe komputera przeznaczyć?? jaki posiadasz zasilacz marka model ?? proponuję do tego co masz:

1. procesor amd athlon 2500+ mobile z odblokowanym mnożnikiem - podkręcić - allegro.pl

2. grafika

albo galaxy geforce 7600gs ddr 3

http://allegro.pl/item192828058_agp_gal … alman.html

albo nvidia geforce 6800gt

http://allegro.pl/item192946942_nowa_as … kazja.html

1. koniecznie kup ram

tego jeszcze nie wiem poniewaz dopiero na wakacje wyjezdzam do Niemiec zarobic coś ale mierze na kwote kolo 400 euro

to lepiej zrobisz jak sprzedasz to czym dysponujesz :wink: zarobisz i wtedy jak już będziesz miał pieniążki to się będziemy zastanawiać :slight_smile: jak je sprzeniewierzyć :-P, ale pewnie będzie to platforma AM2

Nie potrzeba z odblokowanym mnożnikiem wystarczy FSB przestawić z 166 MHz na 200 MHz i mamy Athlona 3200+ tylko potrzeba dobrej płyty która obsługuje procki z szyną 200 MHz, z tego co wiem to ta płyta takie procki obsługuje :slight_smile:

mniej wiecej chce teraz wiedziec poniewaz jak dostane kase to chce odrazu kupic a nie sie jeszcze zastanawiac :stuck_out_tongue:

przecie to nforce2 :wink: asrock co prawda ale nforce2 :slight_smile: na pewno obsługuje Bartony 3200+ na 200Mhz.

To dobrze ze obsluguje ale wytlumacz mi jak to zrobic poniewaz jestem w tym blady … :frowning: a da sie zrobic cos takiego z moim prockiem ??

nie sądzę semprony socket A słabo się kręciły, nie miały odblokowanego mnoznika - słowem - szroty :stuck_out_tongue:

przestań biadolić - szroty :?

Wejdź do biosu i podnoś fsb, jak masz dobre chłodzenie i zasilacz.

Na allegro zdzierają, taki proc wyjdzie z 400 zł jak nie więcej, zwykły B2500+ z gwar pracy na 200mhz.

Plany zawsze mogą się zmienić.

Po 1 primo semprony pod socket A podkręcały się wcale dobrze, bardzo dobrze o tym wiem. :smiley:

Po 2 primo jeżeli pieniądze będziesz miał dopiero za jakiś czas to nie ma sensu byśmy mówili na co je teraz wydać bo tak jak skrobnoł Tobi oferta na rynku cały czas się zmienia i nie wiemy tak naprawdę co będzie dobrym zakupem za 3-4 miesiące. Najlepiej jak na tydzień przed planowanym zakupem powtórzysz pytanie.

Aha dobra postaram sie :slight_smile: