Jaka grafika do laptopa?

Jak będziesz grał w obecne tytuły przez 3 lata to tak, przecież producenci gier nie będą czekać aż zmienisz laptopa.

Na Twoim miejscu zostawił bym obecnego laptopa (jeśli jest potrzebny komp mobilny), i kupił stacjonarnego do gier, grafy szybko się starzeją, co parę m-c wychodzą nowe.

A co z kartami graficznymi ATI Radeon X300 to dobra karta czy o wiele lepsze są GF ? jeśli GF to jakie ? i czym różnią się odznaczenia przy tych kartach Gt, Gs ?

jeśli potrzebujesz laptopa to zainwestuj w zewnętrzny port PCI Express pod usb albo firewire

nie wszystkie lapki obsługują takie coś, jest to nie opłacalne bo to drogo kosztuje :slight_smile:

jeśli potrzebujesz laptopa to zainwestuj w zewnętrzny port PCI Express pod usb albo firewire ?

W taki sposób mogłabym podłączyć nową karte graficzną do lapa ?

mari_s1 co ty to jest możliwe na 2 % techniki.

Ale mała szansa jest. Bys potrzebował parę kabli, tą kartę i ta karta by musiała być na wierzchu (tak jak np. myszka :slight_smile: i oczywiście kogoś kto ci to zrobi. Ale to by wyszło drożej niż nowy komp

mari_s1 ,

na twoim lapku się tego nie da zrobić :wink:

miło mi, kolejna dziewczyna/kobieta na dp.pl

Pozdro :slight_smile:

:x

dokładnie potrzebował by jednego kabla + podstawka (nie jestem pewien), nie wyszłoby to drożej od nowego lapka, aczkolwiek jest to nieopłacalne

mi również miło do was dołączyć :slight_smile: skoro do mojego lapka nie opłacalne jest podłączenie karty zatem poproszę o pomoc w pytaniu o karty graficzne :slight_smile:

jakim pytaniu?

podaj link/powiedz o co chodzi :wink:

A co z kartami graficznymi ATI Radeon X300 to dobra karta czy o wiele lepsze są GF ? jeśli GF to jakie ? i czym różnią się odznaczenia przy tych kartach Gt, Gs ?

to zależy o jakim GF mówisz :wink: ten Radeon który masz to integra, tak??

podaj budżet na kartę i podaj resztę kompa :wink:

GT są przeważnie lepszymi kartami :wink: np. 8800 GS jest gorsza od 8800 GT

X300 to odpowiednik Radeona 9550, GPU przeniesione z AGP na PCI-E, do nowych gier się nie nadaje, a i w starszych może być kiepsko, większość X300 na rynku ma 64 bitową szynę.

mari_s1 napisz co planujesz z kompem.

Niestety bądź stety jestem zmuszona kupić nowego laptopa, dlatego spytalam o grafikę, żeby być jakoś zorientowana, a nie wiem co na rynku jest obecnie dobrego, kaskę mam do 3000 jeśli uda mi się sprzedać mojego

mari_s1 ,

do 3000zł to jedynym wyborem może być Compal JFL92, najlepszy w tej cenie, nei znajdziesz nic podobnego wydajnosciowo z “renomowanych” lapków

bierz tego:

http://allegro.pl/item393405310_compal_ … wxga_.html

-rewelacyjny procek

-dużo ramu

-spory dysk

-bardzo dobra grafa

-wytrzymała bateria

-bardzo dobra matryca :wink: