Szukam grafiki do domowej stacjonarki, miałem winfasta a6600 gt tdh ale zatarł się raczej wentylator, pochodziła 15 minut i koniec. Najlepiej coś podobne lub lepsze, cena ~40zł
Procesor: właśnie kupiłem amd athlona 3000+ (wcześniej 2000+) więc może być coś od tego sprzedającego
W tej cenie raczej nie znajdziesz nic lepszego niż GF 5200, a przy takim budżecie koszta wysyłki są takie, że lepiej szukać czegoś do 60 zeta, za to na tyle blisko żeby odebrać osobiście.
Witam, kupiłem ostatecznie x800 gto. Jednak lubi się często komputer zamrozić lub wyskakuje czarny ekran. A athlona 3000+ nie mogę puścić na oryginalnym taktowaniu bo komputer staje na biosie, na niższym wykrywa jako 2200+ i chodzi bez problemów. sprawdzałem na tracer 400 który ma 360w oraz na mode com 300w. Muszę pożyczyć coś zaufanego teraz.
Jasne, mam przejsciówke ale teraz na be quiet 400w to samo sie dzieje. Nie rusza jak ustawie procesor na 166 i i po wejsciu w grę obojetnie jaką karta się wyłącza. Ten zasilacz ma wyjscie do pcie
Nie rozumiem tego, obojętnie czy w biosie wczytam domyślne ustawienia czy high performance to na sterownikach catalyst wyrzuca błąd “funkcja vpu recover zresetowała akcelerator graficzny” a na omegi zawiesza grę po wczytaniu save. Kiedy przełożę stare geforce2 mx jest wszytko ok. Testuje na grze Mafia.
Z procesorem tak samo, czy ustawie fsb na 166 a reszta auto lub fsb 166, mnożnik 12,5/13 i napięcie 1,650V komputer nie startuje. Powinienem stopniowo podnosić od 133 co jeden MHz? Czy szukać zasilacza 500w? Pozdro
Powinienem mieć jeszcze gdzieś płytę z 462 i agp ale nie wiem czy będzie 3000+ obsługiwać, obecna msi kt4av ma go na liście obsługujących. Najszybciej jutro je przełożę.
Na liście faktycznie jest, ale jeżeli dobrze pamiętam, to jak kupowałem swojego 3000+, to chyba właśnie MSI mi stanowczo odaradzano - podobno ilość zwrotów / wymian była na poziomie ~80%
Ta moja druga płyta to ecs k7s5a, lepiej niech się kurzy dalej. Kuzyn ma asusa a7v8x-x który obsługuje niby 3000+ AXDA3000DKV4D i ma agp 8x to sobie sprawdzę.
Czyli jednak msi jest nie kompatybilne? Dodam że raz zapomniałem zmienić 140MHz po przekładce z 2000+ na 3000+ i system z 3000+ normalnie wystartował.
Sprawdziłem wszytko na a7v8x-x i codegen 300. Płyta wykrywa procesor zawsze jako 3000+, obojętnie czy ustawie 100 czy 166MHz. Karta też działa bez żadnych zamrożeń czy czarnych ekranów.
Drunkula miał rację że te płyty msi coś nie halo.
Jakbym wcześniej wiedział że takie fochy będą to kupiłbym od razu jakąś płytę nowszą :-) może znajdę coś z 462, sata i ddr2