Jaka jest dokładnie zintegrowana grafika Intel w laptopie Lenovo?

Laptop Lenovo Legion 5
Procesor to
Intel Core i5-10300H Comet Lake-H
a grafika we wszystkich programach jest pokazywana jako
UHD Graphics (Comet Lake-H GT2) [R1] [Lenovo]
Nie ma jakiejś nazwy typu 620 czy 630?
Wszędzie jest rozpoznawana jedynie jako UHD Graphics…

Niby sam Intel nie wie co montuje:

Układ graficzny procesora ‡ Grafika UHD Intel® do procesorów Intel® Core™ dziesiątej generacji

Czyli wychodzi na to, że to grafika UHD i tyle.
Nie ma żadnej innej nazwy…

A tu spis tych nie wiadomo czego:

Niby aż 63 (1 wycofany, 1 ogłoszony, 61 wprowadzonych).

Jedenastka ma podobnie:

Niby aż 19 (1 wycofany, 18 wprowadzonych)

Ogólnie tylko UHD i tyle.
Nie ma żadnych identyfikacji w zależności od procesora.
Chyba tylko GT1 i GT2 …

Wstyd się przyznać, ale ja też nie wiem na 100% jaką mam dokładnie kartę zintegrowaną i które recenzje czytać - czy to UHD 730/750 (raczej nie), Iris Xe (IMHO zbyt ogólnie określenie) czy może Tiger Lake GT2. W necie używają jednej z tych nazw i w innym miejscu nie mam pewności czy czytam o tym samym… mówiąc krótko pogubiłem się w tym nazewnictwie tym bardziej że jeszcze łączą czasem te określenia razem.

Jedynym pocieszeniem dla mnie jest fakt że jest na tyle wydajna i nowoczesna że nie ma filmu tj. rozdzielczości czy formatu, żeby RTX 3060 “nawet nie śmiał śmieć” jej zastąpić.

procesor i7-11370H

UHD 630

Czyli UHD 630 - tylko nie wiadomo dlaczego, nigdzie tego nie podaje żaden program.
Core i5-10300H 4/8 2,5/4,3 GHz DDR4-2933 8 MB UHD 630 NIE 45 W
Tyle, że mój procek ma niby do 4,5 GHz - albo to znowu jakiś babol…
CPU Brand Name: Intel® Core™ i5-10300H CPU @ 2.50GHz
CPU Turbo Max: 4500.0 MHz = 45 x 100.0 MHz [Unlocked]

Wszystko to lipa…

No ale on wg producenta ma turbo do 4.5 Ghz natomiast Lenovo może go skręcić do wartości którą uznają za maksymalną którą uciągnie chłodzenie i zasilanie. Dlatego u Ciebie 4.3 (tak przynajmniej zrozumiałem)

Nie u mnie jest wszędzie 4.5 GHz, tylko w tym linku podanym przez @jajecpl, było podane że jest do 4.3 GHz.
Tyle, że lapek w tym roku wyprodukowany, więc może go (procek) jeszcze dopieścili…
Ciekawe tylko, dlaczego w tych nowszych prockach nie podają już, że grafika to UHD 630 - tylko wszędzie jest jedynie UHD i tak pokazują to wszelkie programy.

Tabelka z linku to jakieś przecieki, zanim modele trafiły jeszcze na ark.intel.com
Mogli się pomylić

Pewnie tak, ale podawanie już tylko “grafika UHD” jest co najmniej dziwne, bo nie wiadomo do końca jaką się posiada…