Jaka jest dopuszczalna temp. Pentium IV 2,4Ghz?

Witam z rana :mrgreen:

Mój procek to: Intel Celeron pentium IV 2.400 MHz BOX.Nic nie podkręcany.Temperatura jego z otwartym netem(mozilla firefox)ma 45 stopni, gdzy mam trochę programów otwartych to z 50 stopni, a gdy robie filmik w Nero Vision to 60 stopni :o .A to wszystko na BOX’owym wentylatorze intela.Czy temperatury nie są za wysokie jak mna ten wiatrak i procesor???Ile by mógł ten procesor max. wytrzymać???

Złączono Posta : 22.07.2007 (Nie) 8:45

dodam że jeżeli otworzę pakę do środka to wszystkie temp. o 2-3 stopnie schodzą

:o to jaki w końcu? :mrgreen:

to jest normalna temperatura bo zarówno Celeron jak i Pentium to grzejniki (pentium to piec)

Po pierwsze wydmuchaj sprężonym powietrzem radiator procka. Można też sprawdzić czy pod procesorem jest pasta termoizolacyjna, a nawet jak jest to wymienić na nową. U mnie też kiedyś się tak grzał i okazało się, że właśnie było zero pasty. Teraz rzadko temp. przekracza 40 stopni C. A w stresie przy obciążeniu procka 100% gdy się automatycznie podkręci częstotliwość o 15% (taka funkcja płyty Gigabyte) to temp. nie przekracza 54 stopnie(powyżej tej temperatury zaczyna pikać, a już dawno nie słyszałem tego sygnału).

Mam P IV 2.4GHz.

ale bzdury piszesz.

Jakie bzdury prawde pisze mój kumpel ma Pentiuma 3ghz i w idlu przy wyczyszczonym chłodzenieu z dobrą pastą 45stopni a ja tyle nie mam w stresie na moim athlonie 3000+ ;] a o stresie to już nie trzeba mówić tego procka

no a jaka temp. może być najwiękza tego proca???

Aha dodam że to jest Intel celeron an ie zaden penyium.

rafal92 -P IV 3GHz być może tak ale była mowa o P IV 2.4, a to jest różnica. No i się okazało, że to nie pentium tylko Celeron nie wiadomo jaki. Celerony grzeją się bardziej i być może to jest dla tego procka normalna temperatura. Jednak nie zaszkodzi przeczyścić oraz sprawdzić pastę.

Oraz dla porządku zmienić podpis:

To jest ten sam **** ;]

Ale po zwiększeniu częstotliwości wzrasta temperatura pracy. Spytaj się ludzi, którzy bawią się w podkręcanie procka.

Nie cytuj wulgaryzmów

boczi

rafal92 też podkręca.

Celerony mają mniej L2 od P4, powinny mieć niższe temp, nowe Celerony na Conroe-L są chłodne TDP 35W.

Zmienić pastę, przeczyścić chłodzenie lub zmienić, poukładać kable poprawić cyrkulację i powinny spaść

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2034

maciek97 radzę skończyć OT-owanie :twisted:

A userowi rafal92 radzę uważać na słownictwo. :?

Zbędne posty - Kosz

Rozkrec kompa i uruchom te programy ktore nagrzewaja ci kompa i sprawdz jesli temperatura bedzie normalana to wiadome, ale i tak radze zmienic radiator na lepszy 100zl i masz zajefajny radiator z regulowana predkoscia obrotow =].

hmmm dziwne na swoim athlonie zwiększam częstotliwość bez zmiany napięcie około 600mhz i temperatura nie poszła mi do góry dopiero jak zwiększyłem napięcie poszła temperatura do góry jak to wyjaśnisz?

noo ale zapytałem o to:

i odp. nie dostałem.Wiec teraz mogę dostać???

Ej ja po tym poscie zgupialem :smiley:

Intel Celeron Pentium IV :mrgreen: :mrgreen:

Jak nie masz 60* to na pewno nie jest zle… i w ogole napisz jakie masz?

temperatura nie powinna byc większa niż 60 stopni w stresie ;)( w dużym stresie)

destroy przeciez już poprawilem.Jezu… jeden błąd i tyle problemu…