lenn_eavy , Dead Space 2 zapowiada się bardzo fajnie ,pozycja obowiązkowa ,o Amnesii też słyszałem że jest warta ,podejrzewam że grałeś - w jakim jest mniej więcej stylu, do czego podobne - do czego można porównać ?
W Amnesię grałem tylko chwilę, ale zdążyłem się zorientować w jej ogólnym zarysie. Jest dość podobna do Penumbry. Obie gry to przygodówki i w obu grach broń raczej nie występuje, trzeba polegać na unikaniu, a to moim zdaniem jest bardziej strachogenne niż możliwość wpakowania magazynka w wyskakującego zza ściany potworka
Skoro już w ankiecie jest HL2, to można dodać Vampire The Masquerade: Bloodlines z całkiem klimatycznym epizodem w opuszczonym hotelu. Warto zagrać w to RPG-FPS-lekką przygodówkę mimo bugów.
Ja to czytam i się zastanawiam jak można uznać HL, HL 2, Quake 4 i L 4 D za gry straszne :x
– Dodane 27.01.2011 (Cz) 20:40 –
No, Dead Space 2 jest super (grałem w demo na ps3)
xZdzislawx , to gra dla dorosłych [-X
Dodaj Penumbrę.
Penumbra, ale nie ma jej w ankiecie.
Ewentualnie system shock 2
System Shock 2 straszna ? hmmm chyba straszy pikselami.
Jeszcze można by dodać Amnesia: The Dark Descent.
Ta ankieta to kpina, jedyne straszne gry to tak naprawdę Silent hill 2,a z nowszych Penumbra i Amnesia, jak ktoś się bał przy left 4 dead to szczerze współczuje :lol: :lol: :lol:
W Penumbra i Amnesia jedyne co jest straszne to nie możliwość bronienia się np: przed psami dwa ugryzienia i padasz trupem.
Wcale takie brutalne to nie jest
co do half life to był fajny mod They Hunger przy 1 części sie troche bałem
Zdecydowanie Amnesia: The Dark cośtam i Dead Space 1 (w dwójce jakoś tak więcej amunicji się wala więc można wyrżnąć wszystko łatwiej)
Można dodać również grę Land of the Dead.
Ostatnio grałem w Dead Space i Dead Space 2, przy żadnej grze jeszcze się tak nie bałem hehe
Dead Space rządzi
Amnesia The Dark Descent zjada na śniadanie te Wasze DidSpejce razem wzięte…niby oba horrory, ale to całkiem inne gry…przy Amnestii idzie zejść autentycznie, mimo , że “przeciwnik” pojawia się stosunkowo rzadko…ale gra ma zabójczy klimat, polecam każdemu…dla mnie w trójce gier roku 2010
Nie rozumiem do końca ankiety - Left 4 Dead straszna? Raczej śmieszna szczególnie jak sie patelnią wali w łeb zombiaka xD HL tez nie jest raczej straszny
Głos na SH 2 poszedł.
Mi osobiście najbardziej przypadły do gustu obie części Dead Space-a.
Ta seria ma oryginalną tematykę, klimat i świetnie operuje elementami zaskoczenia. Dodatkowo ma bardzo dobrą i oryginalną(jak na mój gust) fabułę co jest niezmiernie ważne przy tego typu produkcjach. Bardzo dobrze wspominam również silent hill 3 - choć była to zupełnie odmienna technika straszenia niż we wspomnianych wyżej DS. Ponadto popieram zdania poprzedników o znalezieniu się na liście gry Amnesia: The dark descent - kolejny indywidualizm w dziedzinie sposobów straszenia jednak jak najbardziej warty uwagi…Natomiast L4D lub manhunt jak i HL bez dodatku “they hunger” nie są grami strasznymi(co wrażliwszych może ewentualnie ruszyć L4D (praktycznie nie posiadający fabuły - bo to przeciesz sieciówka), manhunt bardziej nadaje się na gre “postalową” - lub inaczej obrzydliwą :lol: a sam HL w ogóle nie straszy)