Jaka kamerka internetowa 60 fps z minimum full hd?

Cześć. Od 2 lat używam kamerki Logitech B910. Łącze światłowód i bardzo mocny lapek Asusa Strix. Szukam kamerki z pełną obsługą 60 fps w chociaż full hd. Oczywiście 4K mile widziane, ale mam budżet do 600 zł. Najchętniej używka. Logitech C920 wyciąga ponoć 60 fps tylko przy 720p. StreamCam używka za 500 zł, ale czytam opinie, że przez USB C, które ma…nie można 60 fps! Trzeba przejściówką na USB 3.0 (ale nie mam pewności, że zadziała). Nawet Brio 4K mogłem wyrwać, ale…trzeba statyw, żeby nią regulować np. góra-dół. Macie jakieś inne propo kamerek do 600 zł używki z 60 fps w full hd? Zdrówka!

Może zamiast wydawać spore pieniądze na kamerkę internetową, warto rozważyć użycie smartfonu do tego celu? Sprawdź aplikacje np. iVCam lub Iriun Webcam. Są one płatne, jednak posiadają darmowy okres próbny. Można osiągnąć 4K@60FPS, oczywiście pod warunkiem że kamera w smartfonie również obsługuję taką rozdzielczość.

1 polubienie

Jestem za. Ja polecam aplikację DroidCamX:
DroidCamX - HD Webcam for PC – Aplikacje w Google Play

Jest wersja darmowa, bez tego X na końcu, ale płatna oferuje nawet kamerę po Wi-FI i to z mikrofonem! :smiley: Polecam!

[Smartfon z Androidem jako kamerka internetowa PORADNIK - YouTube](https://www.youtube.com/watch?v=HtyoQHlI3LI

Masz tu mój film na YT o tym. Zachęcam do subów :slight_smile:

1 polubienie