W starym jak świat komputerze mam płytę MSI A55M-P33 (https://www.msi.com/Motherboard/A55M-P33/Specification ) ale chyba sypie się grafika bo ekran cały czas miga tak jakby był problem z odświeżaniem. Stawiam na grafikę bo jako TV monitor daje radę nic nie miga itp. Bardzo wyraźnie miga jak np włączony jest odkurzacz albo pralka Pytanie jaką grafikę byście polecili do tej płyty? Wymagający nie jestem taka jak jest zintegrowana mi wystarcza w zupełności… ale to miganie mnie drażni
To brzmi na problemy z instalacją elektryczną w mieszkaniu, a nie jak problem z kartą. Próbowałeś podłączyć do innego kontaktu w mieszkaniu? Masz podłączone bezpośrednio do kontaktu czy pod jakąś porządną listwę?
Odpowiadając na pytanie: Możesz tam wpakować nawet GTX 1080 Ti, tylko jak masz porządny zasilacz. Jeżeli nie masz wymagań żadnych pod kątem gierek czy czegoś takiego, to weź po prostu pierwszą z brzegu w sklepie pod PCIe i tyle. Geforce GT 710 wystarczy, aby oglądać filmy i po prostu aby działał komputer. Najlepiej rozejrzyj się za używkami to i poniżej 100 zł jakąś kartę znajdziesz.