Przymierzam się kupić kartę graficzną do mojego komputera. Mam dwie możliwości, albo kupić teraz za MAX 600 zł albo poczekać trochę i dołożyć 200-300 zł. Jaką kartę polecilibyście mi za 600 zł lub za ok 900 zł (MAX)?
No i pytanie które męczy mnie nieustannie, to czy mój zasilacz to wszystko da rade utrzymać?
całkiem niedawno wymieniłem zasilacz, ponieważ poprzedni niestety puścił dymek Dlatego nie widzi mi się kupować ponownie zasilacz Dlatego pytam co byście powiedzieli o GTX 750 TI? nie musiałbym wymieniać zasilacza a jednocześnie zaoszczędziłbym trochę
I kupiłeś takie dziadostwo? Masz konto na dobrychprogramach, a nie spytałeś nikogo obeznanego o radę? Nie przejrzałeś nawet czarnej listy zasilaczy? O rany.
Tutaj nie ma znaczenia co wybierzesz, GTX 750Ti, R9 270 czy Radeona HD 5450 - ten zasilacz jest po prostu niebezpieczny, niezależnie od obciążenia. Może być podpięty do sprzętu, który nie potrzebuje więcej niż 100W, a i tak może się spalić.
…nie wdaje się w dyskusję o opłacalności i wydajności/jakości zasilacza odpowiadam jedynie na pytanie. Karta graficzna np. MSI GeForce GTX 750Ti GAMING 2G (N750Ti TF 2GD5/OC) http://tnij.at/36498 pobiera moc 60W i nie wymaga dodatkowego zasilania. Karta posiada bardzo dobry współczynnik wydajności do pobieranej mocy.
…zasilacz z pewnością pod względem wydajności energetycznej wystarczy do zasilenia ww. karty graficznej.