Jaka karta graficzna do Athlona 3000g

Tak jak w temacie. Plyta to AsRock B450M-HDV R4.0 a obudowa to Genesis Titan 660

Cos z gatunku GTX 1050TI, 1060 3 GB, 1650, rx 570 (MAX). Mocniejszych nie ogarnie, słabszej się niezbyt opłaca, no chyba tylko rx 560 4GB za max 300 zł.

No i to jest świetna odpowiedź. Tak btw. to kiedyś pomagaliście mi złożyć kompa i mam go do teraz xd.

No to dobrze, zę działa i przychodzisz teraz, a nie po zakupie ze skargami. :wink:
Co do zakupu karty, to ceny są bardzo kiepskie obecnie (więcej niż 400 zł za 1050TI/10603 GB to bardzo słaba dla mnie cena). Na rx 570 bym uważał, mimo, że najtańsze. Oczywiście możesz kupić lepszą kartę, ale i procek nie jest najmocniejszy, i linie PCIE ma uciete, więc musiałbyś planować wymianę na jakaś 3100 np. :wink:

żadna

Żadnej nie ma praktycznie na rynku

Miałem w najbliższym czasie właśnie kupować jakieś nowe podzespoły do kompa, ale jak widzę to co się dzieje na rynku to jest hit.

Procka i RAM możesz rozbudować, tu jeszcze cena OK, ale na grafikę… polować i modlić się o szczęście, żeby dostać coś w możliwej cenie.

Nie ma prawie żadneju procka z zintegrowaną. A z 3000g na 2200g wymieniać to bez sensu. Tu by pomogło by ryzen 3400g.Nie wiemy też jakie rozłożenie ramu,dysk i zasilacz itd. Może się na tym skupmy. Tak btw Przez tą całą sytuacje mam wrażenie że karty graficzne to coś na czym będę się starał oszczędzać przy składaniu kompów dla rodziny,kolegów itd. Sensie brać modele z dopiskiem gtx xx50 lub rx x60 ,ale za to jak najlepszej marki.Bo czy to ma jaki kolwiek sens powoli już nie

średnio z 600-800 za wydajność “ledwo do gry”, za tyle 1050ti nawet sklepowa wejdzie…

Ty no ja widziałem gtx 1050 ti po 950 zł aktualnie xd

… o rzesz kaczy kuper, no to mamy wzrost 2x w 2-3 miesiące, niech mi ktoś nie powie, że inflacji nie ma. :wink:
A tak na serio, może spadną… NV podobno przywraca produkcję 1050Ti…

https://twojepc.pl/news41096/Nvidia-wznawia-produkcje-karty-GeForce-GTX-1050Ti.html

Co wraca produkcja gtx 1050 TI. Mogli wcześniej powiczy to bym gtx 1650 super zwrócił i bym poczekał aż spadnie gtx 1050 do 600/700 zł zamiast kupywać karty ze 60% lepszej za 870 kupywać. Boli aż dupa szczypie że dłużej nie byłem na tym radeonie co miałem jeszcze w wrześniu. A tak na serio to xd