Witam jaką polecacie kartę graficzną i dysk ssd do takiego komputera dodam że gram w gry takie jak cs:go i minecraft z kumplami ewentualnie mam zamiar zacząć grać w fortnite dlatego proszę o wybranie jakiejs ciekawej karty do takich gier z góry dziękuję
Zasilacz: 400w
Procesor: (Intel core 2 quad q9500 2.83ghz)
Ram: 4gb DDR2
I dysk HDD ale mam zamiar wymienić na ssd
I chyba tyle co najważniejsze będę wdzięczny jeżeli ktoś poleci fajną kartę
Używany GTX 1050 Ti. I dowolny dysk SATA3 mieszczący się w zadanym budżecie.
A jakaś kartę do 250zl z 2gb i dysk ssd tak do 120zl jaki polecasz?
Używany GTX 1050 bez Ti. I dowolny dysk SATA3 mieszczący się w zadanym budżecie.
Dodam że moja płyta główna jest stara model to
Intel corporation DP965LT da się tutaj zainstalować dysk ssd jeżeli tak to jaki?
Tak da sie jest internet można wejść i poszukać specyfikacje płyty
a w niej pisze 4 wejścia sata
A chwilka bo mój monitor ma wejście VGA z hdmi nie korzystałem nawet nie wiem czy jest takie wejście w monitorze i znas zjakas git kartę do tego kompa z wejściem Vga bo monitor też mam w planach ale to na końcu postanowilem
Jak chcesz tani ale w miare dobry a nie byle jaki które padnie w ciągu kilku mięsięcy pomimo gwarancji.
To najsensowniejszym wyborem będzie SSD Crucial
Pamiętaj że nic nie tracisz a zyskujesz przy zakupie dobrego dysku bo nie będziesz musiał znowu kupować dysku jak padnie / nie stracisz danych i nie będzie trzeba kasy wywalać na gwarancje (tzn sie kuriera)
A jak komputer kupisz sobie za jakiś czas to dysk można do tego nowego komputerka przełożyć bo sata jeszcze przez dłuższy czas będzie w niemal wszystkich płytach.
Dziękuję bardzo ale ten dysk do tej płyty głównej pasuje rozumiem tak?
Aaa dysk ssd crucial to laptop mojego rodzeństwa był w naprawie i też był wymieniany dysk na ssd crucial 120gb to znam ten dysk mam nawet po nim opakowanie
Tak choć nie wiem jaką pojemność byś chciał-zakupić ja w dzisiejszych czasach poniżej 512GB bym nie schodził nowe tytuły już po 80-140GB ważą
Niestety do 120zł to zakupisz dysk góra 120GB
https://www.morele.net/dysk-ssd-crucial-bx500-120-gb-2-5-sata-iii-ct120bx500ssd1-4141970/
Ale jak nie będziesz zgrywał dużo danych i trzymał 1-2 stare gierki na krzyż to powinno sie zmieścić.
-bump-
Tu masz jeszcze ciutke taniej
Oj mi wystarczy malutki miejsca bo obejde się bez csa najbardziej celuje w minecrafta na serwerach dużych i żeby Łagów nie było oraz fortnite
Za 9 PLN więcej (ponad budżet) można kupić 240-tkę. Co prawda nie Crucial, ale przy tej pojemności nie ma się co rozwodzić
martwią mnie jedynie RAM raz że ddr2 i to 4gb czy to styknie.
Podbij grafikę na GTX 1050 (kupisz do 250), RAM na 8GB i SSD.
W naprawie jak był komputer to Pan powiedział że max obsługuje 8gb a jak będzie 8 to będzie się męczył komputer i mam dwie kostki po 2 GB DDR2 bo płyta jest stara i mam 4 sloty w płycie głównej i są zajęte tylko dwa sloty po 2gb i jest stale taktowanie 800mhz ale mogę mieć 6gb ram tylko taktowanie będzie spadać od 500mhz do 800mhz Pan powiedział że wtedy nie będzie to się opłacać i szybciej komputer i tak chodzi jak ma te 4gb stałe 800mhz niż te 6 od 500 do 800
Zresztą ja mam ekipę do minecrafta w 100 osób gramy sobie na serwerach typu craftcore itp i głównie kompa do minecraft więc jak karta graficzna 1050 to trochę zadużo więc jak mówicię że 1050 nie napewno sobie poradzi z ram to się obawiam i już wolę. Np zamiast 1050 jakiegoś gtx np 750
8gb kupiłbym z chęcią jak bym miał DDR 3 a nie 2 więc troszkę się boję więc jaką kartę polecasz do tego DDR2 i te 4gb? Dodam że jest stale 800mhz taktowanie
Za 400zl znajdę kartę i ssd ale ram już wątpię ale no to tak jak mówię
Masz jakąś kartę do zapropowania do tego DDR 2 4gb?