Jaka karta graficzna na AGP za ok. 100-150zł?

Witam.

Mój sprzęt jest w podpisie. Moja obecna karta, GeForce 7600GS Silent, chyba dokonuje żywota z powodu przegrzewania.

Chciałbym zakupić nową kartę w granicach 100zł do 150zł max. Moje wymagania nie są duże. 7600GS była idealna, tylko, że z powodu słabego, pasywnego chłodzenia po 3 latach dała ciała. Potrzebuję karty pokroju 7600GS tylko bardziej niezawodnej i z lepszym chłodzeniem. Kompa używam do codziennej pracy, internetu, filmów, muzyki. Gry to tylko Counter Strike 1.6, NFS Most Wanted, GTA San Andreas.

Liczę na jakieś propozycje. Chętnie dokonam zakupu na allegro.

Ten Radeon posiada moc porównywalną do 7600 GT na AGP i jeżeli nie planujesz w najbliższym czasie zmiany płyty głównej to tego można zaproponować jako wymiennik starej karty.

Z tego co widzę to ta karta jest trudno dostępna i trochę droga. Mam poza tym obawy co do Radeona, bo przed GeForcem miałem Radka 9200SE i w GTA San Andreas były spore problemy z teksturami, ale nie wiem czy wszystkie ATI tak mają. Nie jestem fanatykiem żadnej z firm i jestem otwarty na różne warianty.

Dziękuję za tę i czekam na dalsze propozycje.

Zobacz tutaj:

Karty AGP ATI

Karty AGP NVIDIA

Widzę, że są nawet modele z serii 3xxx i 4xxx…

Moc i wyniki benchmarków poszczególnych GPU sprawdź tutaj

Polecam Ci porównywać wszystkie do twojego 7600GT, będziesz miał wgląd na wszystko… (w obu tabelach są karty obydwu producentów, ale w innej kolejności)

Ja miałem Radeon`a i żadnych problemów z teksturami w GTA San Andreas nie miałem.

X800 na DDR3 wydajność jak 7600GT nawet lepsza, tyle że nie będą na niej działać gry wymagające sprzętowego PS3.0

http://www.allegro.pl/item978363293_ati … gp_8x.html

tańsza, słabsze chłodzenie

http://www.allegro.pl/item981941426_kar … pping.html

Z nv w tej cenie tylko 6600GT na DDR3.

W tą grę grałem na swoim 2600XT i 9800SE bez problemu z teksturami, może wina karty bo 9200SE to był badziew, lub sterów.

Ja bym to zmieniłm deer to codegen.

Dziękuję za propozycje. Już wiem w czym szukać. Jeśli ktoś miałby jeszcze jakieś sugestie proszę pisać :smiley:

Skoro masz wysokie temperatury zmień chłodzenie albo nałóż na radiator wiatrak(jak masz wersje od Gigabyte to bez problemu każdy by to zrobił),sam posiadałem tą grafike i gry które wymieniłeś chodziły na wysokich ustawieniach i chodziło płynnie,a jak już się zastanawiasz nad grafiką to warto poczatować na X1650XT ,HD 2600 XT ,X1950 PRO ,7800 GS i jeszcze Galaxy 7300 GT DDR3(Karta się dobrze kręci i zostawia każdą wersje 7600 GT w tyle).

Te wszystkie karty są trochę drogie - na allegro w moim zasięgu są tylko używane. A z kart NOWYCH do powiedzmy 180zł? Mogą być trochę słabsze, nie jestem graczem. Widziałem GF6200 czy Radka 9800…

ta będzie najlepsza do tej ceny http://www.allegro.pl/item992855436_sap … 1m_gw.html ,w 180 zł zmieścisz się doliczając w to przesyłke,pozdrawiam

Ale ona nie jest NOWA. Niby 1 miesiąc gwarancji, ale to nie to samo. Wolę słabszą, ale nową.

Nowa karta graficzna na AGP za 150zł lepsza od Twojego 7600GS? Zapomnij. Kup wentylator 80mm za kilkanaście złotych (ew. mniejszy jeśli 80 miałaby się nie zmieścić), dokręć do radiatora i ciesz się zimną grafą.

Nie mówię, że lepsza.

Wentylator już raczej nic nie pomoże, bo gaśnie mi monitor i pojawiają się pionowe pasy na ekranie.

Może tak - jaka jest najlepsza karta na AGP do 200zł (i ani grosza więcej) żeby była nowa czy chociaż miała jeszcze z rok gwarancji?