Jaka karta graficzna pod ten zestaw?

Juz jutro ide zamawiac czesci do komputerowego tylko dalej mam watpliwosci co do karty graficznej, jest ich po prostu za duzo, a ja nie bedac ani zwolennikiem nvidi ani ati nie mam kompletnego pojecia co wybrac. Glownie chce zeby gry chodzily mi plynnie i na jak najwyzszych detalach. min. gta 4. Reszta zestawu to;

plyta glowna ASUS P5QL-E

procesor Intel Dual Core E5200 2.50 GHz BOX lub chlodzenie pentagram. (bd krecil do 3.0+)

ram Patriot DDR2 PC6400 2x2048MB 800MH

dysk SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB

zasilacz Corsair VX550 550W

bedzie to raczej pod viste 64 bitowa. Cena w granicach rozsadku, mysle ze ± 400-500 plnow

Jeśli chcesz grać na full w GTA 4 to musisz więcej wydać radek 4870 z 1gb lub 4850 ale na nim to napewno na full nie zagrasz. Nie jestem w tym temacie obeznany, ale jeśli posiada się grafike 512mb to po prostu nie ustawisz grafiki powyżej medium.

Ile kasy na całość ?? Przydał by się radeon 4850 ale kosztuje około 600zł ale lepszy 600-650zł.

Nie bardzo rozumiecie, chce stosunkowo najlepsza karte graficzna do gier do tej ceny jaka podalem czyli 400-500. I nie piszcie ze warto dolozyc stowke czy dwie i kupic taka, bo nie stac mnie dolozyc ‘stowki’. Aha chce jeszcze dodac ze nie chce grca na full detalach bo wiem ze potrzebowalbym nie raz ze lepszego sprzetu to karty graficznej za 1000zl, po prostu chce pograc jak najlepiej na tym sprzecie.

gf 9800

Może warto dołożyć ‘stówkę’ zamieniając np Corsair VX550 na OCZ SXS 500W, różnica w cenie około 100 pln a i tak uciągnie ten zestaw a jeśli nie to proponuję młodszego brata czyli http://allegro.pl/item536486391_sapphir … gw_fa.html

Zamiast ASUS P5QL-E proponuje Ci MSI P43 Neo-F około 70zł taniej, zasilacz OCZ 500/Corsair 450 uciągną twój zestaw bezproblemowo. A dysk Samsung f1 320/640 a do tego karta graficzna radeon 4850.

Jak mowicie to zamiast tego mowcie dlaczego, bo jeden mowi to jeden tamto i na podstawie czyjej wypowiedzi mam zmieniac konfiguracje?-,-

Dodane 04.02.2009 (Śr) 0:30

Co myslicie o tej? KLIK

Dysk zmienilem na samsunga f1 500gb bo jest tanszy a po opiniach sadze ze nie az taki gorszy od seagate. Plyta glowna to jednak bedzie Asus P5QL-E, wydaje sie byc idealna. Aha i ta karta graficzna, daloby rade cos znalezc o taki samych/zblizonych osiagach o tycku tansza?

OCZ SxS 500W bo jest tańszy i spokojnie poradzi sobie z tą konfiguracją.

Co do grafiki Palita to uważam, że spoko chociaż ja biorę Asusa GLC ;D

kvassior , napisz ile masz pieniędzy na CAŁY zestaw.