Jaka karta graficzna zamiast 7300GT do 70zł?

Witam. Kilka dni temu uszkodził mi się stary GeForce 7300GT i szukam jakiegoś taniego zamiennika w cenie do 70zł. Karta nie musi być nowa, może być używana z allegro. Ważne, żeby zapewniała wyższą albo równą wydajność co 7300GT, chciałbym na niej zagrać na średnich w takie gry jak Portal 2, Half-Life 2, Mirror’s Edge, może jakiś Dirt w rozdzielczości 1280x1024 w stałych 30 fps, bez względu na ustawienia graficzne, dla mnie mogą to być najniższe, byleby chodziło płynnie :slight_smile: Na 7300GT grałem w Half-Life 2 i Portala 2 na własnych ustawieniach bez cieni, bez aa, tekstury wysokie i chodziło to znośnie, takie coś będzie mnie satysfakcjonowało. Pod uwagę brałem na razie HD5450, HD6450 i GT240. Moglibyście polecić mi coś ciekawego w niskiej cenie? Moja specyfikacja (wiem, że gruchot):

• Intel E2180

• Gigabyte GA-945GCM-S2L

• Uszkodzony GeForce 7300GT

• Nieznany zasilacz nieznanej mocy

• 1GB ram nieznanej firmy chyba 400mhz

Wiem, że to już staroć i nie warto w niego inwestować, ale z założenia ma to być komputer do Offica i internetu, a gry to taki miły dodatek :slight_smile: Z góry dzięki za pomoc.

GF 8600 GT w tej cenie mogę polecić i nic lepszego nie znajdziesz. Szukaj najlepiej wersji sonic+. Niskie TDP więc i słaby zasilacz powinien dać sobie radę. Jednakże powinieneś zmienić na markowy.

Zasilacz sprawdziłem i jest to wybuchowy Mode-Com Feel I 400W. Udźwignie GeForce 8600GTS 75W i E2180 65W? Trzeba coś jeszcze wliczyć żeby określić maksymalny pobór prdu?

Raczej da sobie radę.