Witam mam zapytanie do znajacych sie na rzeczy,szukam i chcę zmienić karte grafiki tylko wiadomo zawsze jest dylemat mam narazie na oku dwie ale która jest z nich lepsza na normalnym działaniu i OC.
Pierwsza z nich to :GeForce 8600 GTS Gigabyte 256MB HDTV & DVI (PCI-E) Silent Pipe3
Druga to :GeForce 8800 GTS Leadtek 320MB TV & 2x DVI (PCI-E)
Dodam że z OC czesto nie kożystam maniakiem nie jestem ale sami wiecie jak jest , czasem trzeba grafe podkrecic .
Wiem że czestotliwość taktowa pamieci i rdzenia są ważne jak i pamięć , na co zwracać szczególną uwage?? - oprócz ceny które są kosmiczne niekiedy przy grafie.
Czytałem że pozycja 2 jest jedną z najlepszych GTS’ów-może i są każdy z producentów swoje chwali .
PS.cenię sobie w skrzyni cisze , niewiem czy ten GTS nie jest z wiatraczkiem głośny?. Dodam że moją pierwsza myślą o zakupie jest GeForce 8600 GTS Gigabyte 256MB HDTV & DVI (PCI-E) Silent Pipe3 a na drugim miejscu GeForce 8800 GTS Leadtek 320MB TV & 2x DVI (PCI-E) tylkoczy on nie jest gorszy pod wzglendem czestotliwości taktowej rdzenia i pamieci mimo wiekszej pamieci, ilość jednostek PixelShader, ilość jednostek VertexShader.
Witam, porównujesz tutaj 2 zupełnie inne karty graficzne. Po pierwsze: GF 8800GTS jest o niebo lepszy od 8600GTS, który jest zupełnie nie opłacalny i nie bierz go w ogóle pod uwagę.
Albo bierzesz 8800GTS albo 8600GT. Jeżeli stać Cię na 8800GTS to go kupuj bez zastanowienia. Tylko ja brałbym Evga albo Asus
No właśnie. Ma mniejsze taktowania, ale ma więcej pamięci, większą szynę, więcej PS i VS i ogólnie jest szybszy :mrgreen:
Tak jak mówią przedmówcy, nie bierz 8600 GTS tylko jeśli juz 8600GT, a 8800 GTS nie podałeś jakiego producenta więc może polece Ci tą - http://tnij.org/abwi.
Jest z wiatrakiem, ale jest b. cicha, tak wyczytałem w jakimś piśmie.
No trudny wybór, osobiście będe brał niedługo 8600GT Gainwarda z pasywnym chłodzeniem albo lekko podkręconą jeszcze ale z wiatrakiem też Gainwarda. Ciekawi mnie też model który ty też wymieniłeś (z Silent Pipe3)
A na 8800GTS mnie nie stać i własciwie nie potrzebuje takiej karty bo nie gonie za tytułami gier.
Nie tylko wydajność ta sama one wszystkie mają tą samą referencyjną konstrukcję, to samo chłodzenie, różnią się głównie naklejkami. A przy pomyślnych wiatrach 8800gts’a na rdzeniu do 600mhz możesz wykręcić.