Jaka karta grafiki?

Mam płytę główną: AsRock K7VT 4A Pro VIA KT400A, jaka karta grafiki będzie do niej pasowała, niedroga a dobra? Tak żeby pograć sobie w DOOM3 lub Quake4.

Powiedz, co dla Ciebie znaczy “niedroga”? Dla mnie to taka do 500 zł, ale ktoś inny kartę w takiej cenie może już uważać za drogą.

cena - do 400 zł

GALAXY 7600GS 256MB AGP doloz 26zl

http://allegro.pl/item129644235_galaxy_ … mocja.html

A jaki proc tam siedzi,zeby nieblokowal karty?

procesor AMD Sempron 2500

pamięć 512 DDR 400

Podkrec go i bedzie lepiej,nie jest to demon ale starczy.

Do nowych tytulow nastepne 512mb.

wojtbis jaki masz zasilacz?

buła. Sempron 2500+ ma zablokowany mnożnik. Nawet jeśli płyta pozwoli na ustawienie większego mnożnika on cały czas pozostanie taki sam czyli 10,5 :smiley:

Złączono Posta : 29.09.2006 (Pią) 18:44

wiem bo sam to przerabiałem i dużo o tym czytałem

ale what’s the f…?? O co Ci chodzi? Przecież teraz praktycznie zawszę podkręca się przez fsb/HTT.

ale żle się go podkręca. wyniki są marne :frowning:

Złączono Posta : 29.09.2006 (Pią) 18:56

(czytalem i przerabiałem) :slight_smile:

a w jaki sposób?

O czy ty wogóle gadasz? Najtańszy sempron i słabe kręcenie? :x Właśnie, że nasłabsze procki z serii kręcą się najlepiej.

Złączono Posta : 29.09.2006 (Pią) 19:59

daj źródło, może masz lipną płytę główną? Albo zasilacz.

możliwe że płyta nie za dobra do podkręcania ( Asus A7N8X deluxe ) .ale i tak czytałem że strasznie słabo się podkręca ten sempron

tfu tfu tfu, miałem na myśli sempa na 754, a to przecież na sA :stuck_out_tongue: no i możliwe, że słabo krętliwe…

hehe, jak ja mówię to ja wiem :smiley:

Plyta dobra do krecenia ja swojego bartonka 2500+ na tej plycie na 2400MHZ krecilem.Krecic trzeba umiec!Sep2500+ tez sie dobrze kreci.