Witam wszystkich!! To jest moj pierwszy post Mam pytanko… Jaką kartę byście mi doradzili? A mianowicie… szukam jakiegoś radeonka w granicach 300-400zł… Moja płyta główna to ASUS K8V-X (http://www.uno.pl/t_11240/k8v-x/) prosze o miłe odpowiedzi ;]
W takim wypadku zalecałbym jednak geforca.Wszyscy mają jakieś sentymenty do firmy wybiera się to co jest wydajniejsze.Radek x800gto jest bdb kartą ale nie obsługuje Vertex i pixel Shader 3.X1300 niestety nie powala wydajnością.Możesz dozbierać do radka x1600 a jak nie masz kasy to weź GeForce 7600GS po oc masz wersje GT.
tak, wiem że nie obsługuje kilku rzeczy które są już standardem, ale ze tę cene jest to najlepsza karta jaką może sobie kupić…
Także prawda że nestety to Palit, ale HIS niestety nie produkuje tych kart…
więc nie ma co narzekać… żeby mieć wydajną kartę jak na te czasy to trzeba wyłożyć ok 800zł…np. ja za swoją dalem 770ł. a mam Radeona X1800GTO firmy HIS…
Ta karta nie pasuje ona ma PCI-E A Ty masz agp.Tak jak mówiłem 7600GS ma pixel i vortex shader 3 ale za to ten palit x800GTO ma 256bit szyne pamięci i lepsze taktowania więc jest wydajniejszy.Pytanie do Ciebie na czym tobie zależy.Palit to nie najlepsza firma niestety ale za to tania.
najlepszy producent radków to sapphire ale tam cena jest już znacznie wyższa za tego x800GTO.
Gt ma wyższe taktowania ale jej już chyba nie dostaniesz i cena jest też na pewno wyższa.
To nie masz wyboru tylko PALIT XpertVision X800GTO 256MB DDR (256bit), TV&DVI, BOX firma moim zdaniem szajs ale nic lepszego z takimi wymaganiami jak piszesz nie dostaniesz.