Jaką karte graficzną kupić do 800 zł

Witam mam pytanie jaką kartę graficzną do 800 zł kupić do tego zestawu
Zasilacz Aerocool KCAS 400W
Płyta główna ASRock H110M-DGS
Pamięć GoodRam IRDM, DDR4, 8 GB,2133MHz, CL15
Procesor Intel Pentium G4600 3.6GHz, 3MB, BOX
do tej pory używałem zintegrowanej ale czas na zmiany a i nie mam zaktualizowanego biosu ponieważ nie mam pojęcia jak to zrobić . Proszę o pomoc

RX 580 8GB najlepiej :wink:

czy może to np. być ta https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-rx-570-armor-oc-8gb-gddr5-256-bit-dvi-d-hdmi-3xdisplayport-box-rx-570-armor-8g-oc-979748/

i wtedy wystarczy że ją podepnę i tyle a i co bardzo ważne czy zasilacz da rade . Dopytuje ponieważ jestem nowy i jest to mój pierwszy komputer złożony samemu .

Dużym ograniczeniem dla tych kart będzie CPU, często gęsto będzie mógł pojawić się stuttering.
Do RX 570 zasilacz powinnien wystarczyć, ale na przyszłość zastanowiłbym się nad czymś mocniejszym.

Ja bym brał 570 4 GB, jeżeli NIE planujesz wymiany procka, jeżeli planujesz jakąkolwiek i5, to 580 8 gb

przez najbliższe dwa lata nie mam zamiaru wymieniać procesora a i zasilacz chciał bym zostawić czyli w taki przypadku mogę wybrać tą kartę

https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-rx-570-armor-oc-8gb-gddr5-256-bit-dvi-d-hdmi-3xdisplayport-box-rx-570-armor-8g-oc-979748/

albo taką

którą lepiej do tych podzespołów co mam bez wymieniania i aktualizacji biosu

Do tego procesora raczej bym nie tykał RX’ów, prędzej to 1060 od NVidii.

a czy jakiś przykład do 800 zł możesz podać

Ta, ale 1060 wyjdzie znacznie drożej :wink:

Radeon RX 570 4 gb, najtańszy

ja bym brał tą, wersja z 8 GB byłaby lepsza, znacznie, ale przy Twoim procku i tak będziesz miał niskie detale i mało fps, więc powyżej 4 GB nie sądzę żeby zjadło.

rozumiem czyli najlepiej tą 4 GB . I nic nie dokupuje i nic nie aktualizuje

To już 1060 używaną od jakiegoś zaufanego sprzedawcy z Allegro. Uwierz mi, że RX’y potrafią zabić 2 rdzeniowe procesory.

tylko właśnie z używkami jest ten problem że jeden mam i niestety po podpięciu czarny ekran

Chodzi Ci o tą 560 TI? To już jest wiekowa karta więc nie masz się co dziwić, że są z nią problemy, jak kupisz 1060 od podkreślam ZAUFANEGO sprzedawcy z Allegro, który deklaruje, że nie była używana do kopania to nie ma powodu do obaw.

Bywa, koparki, piekarniki, oszuści :wink:

Tak będzie wygądał Twój set:

dobra dzięki już raczej wiem co kupie

Kup najtańszy RX 570 4GB w najbliższej promocji x-kom lub morele

1060 to spoko opcja, ale 6gb i wtedy nawet na promocji ponad 1k… https://www.x-kom.pl/p/320896-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-gtx-1060-windforce-ii-oc-6gb-gddr5.html

Mówię, ten GTX 1060 to jeszcze nie taka staroć i jeśli znajdziesz uczciwego sprzedawcę na Allegro to raczej nie będzie żadnego problemu z kartą, jeśli już byś się zdecydował na używkę właśnie to szukaj takiej z gwarancją.

Dej Pan spokój, GTX 1060 bezpowrotnie stracił rację bytu. GTX 1660 dużo lepszy, a RX 580 o tej samej wydajności dużo tańszy.

A co mysliscie o nadchodzacej premierze GTX1650 ktory ma wyjsc w przyszlym miesiacu? W kontekscie karty budzetowej na rok 2019.