R7 370 jest ciut lepszy, ale wg mnie możliwe że on zamorduje Twój zasilacz. Dlatego w obecnej konfiguracji 750 Ti. Ile masz w ogóle budżet? Może jakiś rx 460/560 byś dał radę kupić?
bardzo stary model, może dałbyś radę (żeby nie zmieniać całej platformy, dorwać jakaś i5 np. z trzeciej generacji i płytę? koszt ze 300-350 zł, ale wzrost mocy procka o 50%- niektóre gry wymagają trochę obliczeń
. Ogólnie poleciłbym przejście na nowe podstawki, ale ceny są zabójcze, szczególnie ram, a masz go sporo.
Potwierdzam słowa kolegi wyżej. A8-3870 to bardzo słaby procesor i on nie da sobie rady z jakimikolwiek nowszymi grami. Już Wiedźmin 2 jest dla niego maksimum w 1080p i średnich detalach, a gdzie choćby Wiedźmin 3, nie mówiąc o nowych Assassin’s Creedach.
Ze swojej strony mogę powiedzieć że mam na sprzedaż zasilacz z mojego kompa (Modecom MC-500ATX 2.0 PFC 500W). Wydajne i mocne cholerstwo do grania. Mogę oddać za symboliczne 30zł + wysyłka paczkomatem. Pakowanie wezmę na siebie - ja pozbywam się klamota z domu, żona kończy się drzeć, Ty masz zasilacz, a za 30 zł kupię coś córeczce…