Jaka konsolę wybrać - X-Box czy PS?

Pytanie do konsolowców : co wybrać i jaka jest różnica dla kogoś kto chce od czasu do czasu pyknąć w gierkę z kolegami lub sam :slight_smile: PS czy Xbox i dlaczego (tylko mówcie tak żeby laik zrozumiał :slight_smile: )

z góry dzięki

Jak chcesz grać przez sieć to PS bo jest darmowy z tego co pamiętam, a Xbox płatny, sensor ruchu po stronie x’a, nie trzeba mieć dodatkowych kontrolerów. Jak bym miał wybierać jeszcze raz to wziąłbym PS’a. Xbox ma dodatkowo lepszą grafikę (jak na moje oko) no i oczywiście kontroler nieporównywalnie lepszy (wygodniejszy).

Więcej tutaj http://forum.thecompany.pl/emulacja/kupi-ps3-czy-xbox-360-mini-poradnik-t2591.html

PS3. Sam mam i nie żałuję. Gram w gry przez neta za darmo. Filmy (blu-ray), gry zawsze na 1 płycie (wygoda), nie grzeje się tak jak xbox (może ten nowy slim już nie ma takich problemów, nie wiem). Grafika na podobnym poziomie. Niektórzy mówią, że xbox ma lepszą grafikę. Grałem u kumpla na xboxie i powiem, że nie ma różnicy.

Kwestie graficzne to akurat na tą chwilę chyba drugorzędne - przejrzyj koniecznie katalog gier, bo nadal kilka dobrych tytułów do wspólnego pogrania jest wyłącznie na jedną albo na drugą. Kwestie netu poruszył już kolega powyżej tutaj, dodałbym jeszcze że na Playu dość dobrze działa sklep. Z drugiej strony na XBoksie można używać kopii zapasowych <trąca łokciem, jeśli wiesz o czym mówię>, ale w obu przypadkach żyje dość mocno rynek używanych gierek.

A tak szczerze jeśli siadujesz od czasu do czasu z kumplami i tylko pykasz to bierz po prostu tańszą wersję, kup cztery pady i nawalaj.

Ja polecam xboxa z uwagi na fakt ze ma lepszego kinecta niz PS. W PSie są jakieś takie mikrofony ktore sie trzyma w reku. A w Xie po prostu sie ruszasz bez niczego.

No jasne, to znaczy jak chcesz machać przed ekranem a nie grać to chyba Kinect.

Do Kinecta musisz mieć dosyć duży pokój żeby “kinect” Cię cały zobaczył :D. Jedyna zaleta Xboxa to jest to, że nie trzeba trzymać nic w ręku by grać w gry w których trzeba się poruszać. W całej reszcie wygrywa PS. Który możesz wykorzystać do filmów (napęd Blu-ray),darmowe granie online. Dodatkowo PS3 ma od razu pady bezprzewodowe które możesz ładować przez mini USB lub też grać gdy jest do tego podłączony a w XBOX te pady w standardzie są na baterie które trzeba wymieniać oczywiście możesz kupić od razu do tego akumulator ale to dodatkowe koszty…

Ja mam pada bezprzewodowego na Xboxie no i baterie się tak szybko jednak nie rozladowuja. W sumie teraz jest już ps4:) Wiec może lepiej poczekać na nowego Xa:)