Przymierzam się do zakupu telefonu OnePlus Nord 4 16/512GB. Niestety telefony są sprzedawane bez ładowarki. Ten model posiada baterię z szybkim ładowaniem 100W jaka ładowarka jest odpowiednia dla tego modelu?
Popatrz za Anker. Oni mają fajne ładowarki u powetbanki.
Tak jak w przypadku Honora smartfon rozpoznaje ładowarkę i kabel (kabel ma mały układ elektroniczny we wtyczce)
Aby ładować z maksymalną mocą, konieczna jest ładowarka 100W obsługująca standard SuperVOOC i kompatybilny, oryginalny kabel USB-C<>USB-C.
Z tym smartfonem najlepiej będzie współpracować ładowarka i kabel oryginalny np. :
https://allegro.pl/oferta/oryginalna-ladowarka-sieciowa-oneplus-dualports-kabel-usb-c-supervooc-100w-16872889809
Ja mam Honora Magic 6 Pro z ładowaniem SuperCharge 80W. Próbowałem na ładowarkach innych firm zarówno 80W jak i 100W.
Żadna nie ładowała z pełną mocą.
Wymagany był oryginalny kabel i ładowarka marki Honor o mocy min. 80W. Po protokole Power Delivery na innej ładowarce szło max przez krótki czas do 60W.
Tego typu smartfony mają własne systemy zarządzania zasilaniem baterii.
Na stronie OnePlusa możesz nawet to wyczytać na samym dole w przypisach:
Możesz kupić ładowarkę innej firmy, ale wówczas ładowanie nie będzie odbywać się z maksymalną mocą 100W.