Jaka maksymalna prędkość Neostrady na obecnych parametrach łącza?

Kończy mi się obecna umowa na usługę internetową Orange Neostrada do 20 Mb/S. Operator proponuje mi prędkość do 80 Mb/s. U mnie w bloku obecna jest na razie infrastruktura oparta na kablach miedzianych. Czy w związku z tym jaką maksymalną prędkość osiągnę na swojej linii. Parametry linii podaje na dołączonym screenie z routera.

Po drugie: Mój obecny router wspiera tylko standard do ADSL2+ więc wiadomo chcąc korzystać z Neostrady do 80 Mb/s muszę go wymienić na Router VDSL.
Czy warto brać router od operatora (Orange)? Czy ewentualnie kupić sobie swój router?
Jaki byście m polecili router do obsługi VDSL tak w cenie 100-200 zł?

Na miedzi szybciej nie będzie, a jeśli chcesz kupić router za 100-200zł to lepiej weź ten darmowy od operatora - jest całkiem przyzwoity.

Miałem kiedyś 20Mb/s na ADSL2+ W praktyce było 16Mb/s. Zaproponowali mi do 80Mb,s ale ze byłem na “końcu zasięgu” więc w praktyce było 20Mb/s więc tylko o 4 więcej. Ale cena ta sama i internet dużo stabilniejszy więc w sumie się opłacało. Bierz te 80 z ich ruterem VDSL. Teraz idzie szybko i wkrótce zaproponują Ci światłowód.

Na miedzi mam 300/20.

Gratki …

Na VDSLu?

:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:

A co w tym zabawnego?

Chyba to, że kabel miedziany albo ta prędkość, Szanowny Pan pisał, że Orange oferowało mu jakieś 10 - 200 kbps i nic nie mogło z tym zrobić.

A co do moich reakcji na post, to są na post Szanownego Pana, gdyby dotyczyły miedzi lub szybkości dałbym je wyżej do właściwego posta.

To, że na miedzi technicznie nie możliwe więcej jak VDSL 80Mb/s, a Orange wciśnie wszystko nawet jak technologia nie pozwala, aby płącić. Autor wątku nawet mam wrażenie, że ani trochę nie poczytał w internecie różnic między kablem miedzianym, a światłowodem.

Już ze dwa lata temu miałem podpięte, że bywało 300/100 a jak wektorowało, to 200Mb/s (bo odłegłość od centrali 300-350m).

Ni to po polsku, ni po jakiemu…

Literówka poprawniona. Odnieś się proszę merytorycznie. 200/100 Mb/s na miedzi to zwykłe VDSL2 a VDSL2-Vplus (300/100) to też żadna magia.

Tylko nie w Polsce. Nie słszyałem, żeby po miedzi ktoś takie coś miał.

Mnie tu raz zbanowano za literówki, ale Ekspertom wszystko wolno tak??

Znowu wymyślasz coś. Kto Cię zbanował za literówki?

1 polubienie

Za pierwszym razem dostałem wiadomość od moderatora, że dostaje raporty pełno literówek, brak interpunkcji etc. Nie pamiętam, który moderator.