Jaka max. długość esa

do tej pory wydawało mi się że max. długość esa to 180 znaków

a tymczasem rozpisałem się kiedyś i 1 sms był policzony jako 3 zliczyłem znaki i było mniej niż 180

jak to jest liczone spacje też?

dodam tylko że w opcjach mam ustawione max długość wiadomości

hmm, 160 znaków?

znak to też spacja, ja w swoim fonie mam limit 450 znaków :expressionless: ale wiem że limit 1 smsa to 160znaków… więc staram się nie przekraczać liczby 150 znaków na 1 sms’a.

/\

jeśli sie myle poprawić mnie.

Nie mylisz się boner3773 160 znkaów na jednego smsa. Gdy telefon umożliwia taką funkcje to większe smsy (dłuższe) są dzielone na kilka i dopiero wysyłane. Spacje liczą się również. Przeiceż to też znak!

krutko i na temat - a tak nawiasem mówiąc to skąd ty się urwałeś" emm16"- z tego co wiem to w każdej sieci jest 160 znaków i to jest jeden SMS

Przecież :mrgreen:

Złączono Posta : 13.04.2006 (Czw) 23:54

Krótko :mrgreen:

eh… może chłopak po prostu ma od paru dni fona :slight_smile:

" kto pyta nie błądzi, lecz ten który szuka znajdzie!" :stuck_out_tongue:

Drodzy userzy - niestety ilość znaków zależy od sieci :stuck_out_tongue:

:arrow: Dokładnie

skąd sie urwałem - nie bądź taki do przodu bo z tyłu zabraknie

samego mnie to zdziwiło bo liczyłem i ze spacjami było 140 znaków a policzone jako 3 esy

a sieć to era

hmm, czyli w końcu jaka jest długość do poszcególnych sieci ; >

Posiadam telefon (SPV C500) w sieci PlusGSM (Abonament).

Długość znaków w Plusie wynosi 160 znaków. Chodź telefon ma możliwość pisania więcej niż 160 znaków, to nawet jeśli przekroczymy 160 to naliczy jako 2 SMS :slight_smile:

no właśnie

ja jestem erze i w fonie mam ustawiony limit jako max dostępny - napisałem 140 znaków i policzine jako 3sms stąd zakłądam topic

ja mam w orage/pop/idea =p i mam CHYBA 160 znaków…ale pewien nie jestem :expressionless: ale jak mam limit w komie (motorola c550) 450znków, staram sie aby sms miał max 320-330 znaków żeby nie brało za 2 smsy ;s

Hee?? A gdzie w umowie jest to napisane. Każda sieć mi znzna (z polskich to ze wszystkich korzystałem) ma 160 znaków. JEdynie gdy wysyłasz smsa z npolskimi znakami możńa wysłać 70 znaków. Ale nowe telefony zamieniaja polskie znaki na normalne bez kresek ogonów etc. :roll:

Witheld

Literówki zdarzają sie wszystkim :wink:

Złączono Posta : 14.04.2006 (Pią) 0:16

ZA Wikipedia.

no właśnie alles klar- ja pisze esy z polskimi znakami

Zgadza się :smilecolros:

McDracullo Wiesz moze jak to jest z dlugoscia smsa i polskimi znakami? Piszaesz ze wtenczas ma 70 znakow, to jest w przypadku wstawienia juz 1 znaku czy 70? Czy moze “ć” zajmuje 2 znaki?

Wystarczy że jest jeden polski znak, a sms się skraca, nie ważne ile jest tych znaków.

nika22 jak sms sie skraca? pozatym zawsze mozna wyslac mms’a 1000 znakow a koszt 40 gr :stuck_out_tongue_winking_eye:

Z polskimi znakami możesz napisać smsa tylko o długości 70 znaków