Witam.
W najbliższych dniach zamierzam kupić nową nagrywarkę DVD. Jaką polecilibyście mi kupić? Najlepiej jakąś, która obsługuje wszystkie formaty płyt .
Z góry dziękuję za odpowiedzi .
Witam.
W najbliższych dniach zamierzam kupić nową nagrywarkę DVD. Jaką polecilibyście mi kupić? Najlepiej jakąś, która obsługuje wszystkie formaty płyt .
Z góry dziękuję za odpowiedzi .
Podobno najlepsze są nagrywarki firmy LG
Podobno … Miałem nagrywarkę LG i zepsuła się jakieś 2 miesiące po upływie gwarancji ;/ . Chociaż może to wyjątek od reguły…
Pioneer DVR 112/115 (ATA) lub 212 (SATA)
LG mam ponad rok i nic jej nie ma nagrywa wszystko czyta porysowane płyty jednak ma jedną wadę: nie lubi upadków spadła z jakiegoś metra była u producenta i wymienili na nową bez gadania że to nie podlega gwarancji :D. Ale dobre jeszcze są Samsungi jednak mnie żywotne (laser do czyszczenia co jakieś 2 lata) i LiteOn.
Tomek tls , widzę, że się nie znasz…
Pionek + dobre nośniki (dvd+r verbatim wypalane z prędkością 8x) i gites 8)
Takie dobre że aż bardzo awaryjne i głośne.
Najlepsze nagrywarki robi Pioneer
ja również polecam pioneera dvr 212 (SATA) ale trzeba pamietać o tym że o ile do nagrywania nie ma lepszego napędu (no może oprócz plextorów ) to w odczycie jest on kiepski, ma słabą korekcję błędów i trzeba o tym pamiętać (albo dbać o to aby płytki nie były zanadto porysowane) jeżeli ma to być jedyny napęd DVD w kompie
Nagrywarka DVD LG GSA-H54N srebrna
To będzie jedyny napęd DVD w komputerze, więc Pioneer-y raczej odpadają jeżeli są słabe w odczycie.
Oczywiście najlepszym wyborem będzie coś od Plextora, sam mam i 100% skuteczności nagrywania i odtwarzania na wszelkiego typu nośnikach od CD-R po DVD-DL.
Jeśli nie masz kasy na Plextora to spokojnie bierz Pioneer’a
Bzdura.
Mogę tylko przychylić się do opinii. Również posiadam Plextora. Sam napęd jest relatywnie drogi w odniesieniu do ogólnodostępnych napędów, ale warto.