Jaką nagrywarkę DVD?

Witam.
Wiem, że to może banalne pytanie ale… padł mi drugi napęd LG:(((
Zawsze po gwarancji!
Nagrywam trochę płytek DVD i CD i zależy mi na niezawodności i w miarę cichej pracy.
Czy możecie mi polecić coś sprawdzonego ?

Samsung?
Ciężko teraz z napędami. Króluje flash USB.

LiteOn

1 polubienie

Dokładnie. Pamiętam, że w pierwszym kompie taką miałem od LiteOn’a właśnie (2005 rok) jeszcze na IDE. Teraz jakieś 2 mies. temu potrzebna była i… działała - po tylu latach. Normalnie szok :smiley: Ew. Pioneer robi też nagrywarki pod PC, a to też spoko marka.

1 polubienie

Jak ciężko? na allegro dużo tego jest.
Sam zmieniłem płytę główną na nowszą, która niestety nie ma IDE (miałem dwa napędy DVD w tym nagrywarkę) i też się rozglądam za nagrywarką DVD pod SATA.

Ciężko w sensie że niewiele osób używa.

Aj mało widziałeś chyba płyty nadal królują. Poczytaj troszeczkę zanim zaczniesz mylnie pisać bo po co :wink:

W pracy osobiście używam napędu jako jedyny chyba w firmie. Cała reszta nie używa bo nie ma takiej potrzeby wszystkie dostępne online bądź USB. A te wycieczki w kierunku mojej osoby że mało czytałem to sobie podaruj.

Na podstawie twojej wypowiedzi też mogę wysnuć wniosek że byłeś w dupie i gówno widziałeś

Kolejny troll na dp ? Tak obserwuje twoje posty nie pogadamy sobie :wink:

Zgadza się od kilku lat coraz rzadziej używa się płyt.

Sam nie mam nawet napędu w komputerze, a jak potrzebuje (średnio 1-3 razy w roku), to podpinam zewnętrzny na USB.

O ile pamiętam, pioneer zawsze był chwalony za jakość swoich napędów, niestety, z racji że od dawna rzadko używam płyt nie wiele więcej mogę dodać w tym temacie.

Płyt się już nie używa, niewygodne, duże, słaba żywotność, czas zapisu w porównaniu pendrakiem nieporównywalny…
Niektórzy jednak ciągle używają płyt i windowsa XP lub 7-mki.
Jeżeli lubią się męczyć to ich problem.

Radzę przeszukać ogłoszenia “Oddam za darmo” albo śmietniki, po co płacić za artefakty które inni wywalają na śmieci.

1 polubienie

To też może być dobry pomysł, za 50zł to pewnie 5 napędów można dostać na olxie :stuck_out_tongue_winking_eye:
Któryś z nich może okaże się nie do zajechania.