Jaka nowa karta graficzna do procesora AMD phenom X4 975

Witam. Jaka nowa karta graficzna będzie dobra do tego procesora: AMD phenom X4 975? Chodzi mi o karty nie drozsze niz 700zł chyba, że coś będzie bardzo opłacalne. Licze na szybką pomoc bo ferie idą a moja karta graficzna się psuje przy wyższej temperaturze. Pozdrawiam i z góry dzięki :slight_smile:

Podaj resztę platformy, ale dla tego procka będzie ciężko o cokolwiek nowego, jest to muzeum do pracy biurowej. Warto byłoby zmodernizować całość, jak masz środki. :slight_smile: Za 700 zł, plus może 100, za pchnięcie obecnego procka/płyty/ram i zostawiając zasilacz/dysk/obudowę, to można by cos fajnego wymyślić. :slight_smile:

Ze stosunkowo nowych i wydajnych kart, to używane 1050/rx 560 powinny podejść. Obie powinny być za 250, a za więcej niż 300 nie bierz.

Posiadam 8 gb ramu, nie mam jak sprawdzic zasilacza, jakiś chieftec (Kupiłem używany komputer z olx a nie pamiętam zasilacza a jest obudowany) i obecnie nie mogę niczego zmienić w swoim komputerze, poszukuje tylko karty graficzne, ponieważ poprzednia padła, a trzeba w coś pograc w ten okres ;/. Tak więc możesz mi podpowiedzieć co nieco ale najbardziej mi żależy na wyborze karty graficznej ( nowej) bo jak widzisz używka może w każdej chwili paść), żależy mi na pograniu w tytuły: rocket league, the hunter call of the wild, league of legends, GTA V

… oby tylko za 300 zł, nie 3x tyle.

Zła wiadomość jest taka, że te gry będa w większości bardzo słabo grywalne, 30 fps przekroczysz, ale w GTA w miastach możesz sobie na 35 balansować, niezależnie od karty. W CGSO stabilne 60 bezie pewnie, ale na 100 nie licz.

Reszta komputera też, ta maszyna ma ~~10 lat, 1050/560 to jakieś 3 lata, ale OK.

Jeżeli szukasz nowej karty i do 700 i nie znasz mocy zasilacza, to bezpiecznym wyborem jest tylko gtx 1650, normalnie jest to zły wybór dla każdego, bo niżej 1650Super się nie kupuje, u Ciebie jednak budżet ogranicza. Mając jednak wybór, taka karta od biedy może być przełożona do nowego komputera, nawet pomimo tego, że obecnie nie da Ci pewnie wiećej FPS od 2-3x tańszej używanej 1050. :slight_smile:

Kup używany z gwarancją 1650 Super.

Ok. ale wczesniej mialem r9 380x 4gb z tym prockiem i w rockecie bylo 150 fps na najwyzszych

A powiesz mi z jakiego sklepu moge kupić tą kartę? Mogę się wybrac do media expert w Mieście i ją kupić czy za ile ona chodzi i gdzie boi jak patrza
lem xkom to byla bodajze wycofana

Media expert RTV EURO AGD i tak dalej… będą tam te karty w dobrej cenie?

Nie kantuj, koło 50-60. :slight_smile: (223) Rocket League on AMD Phenom X4 955 BE and GTX 1050 Ti - YouTube

Możesz kupić zaraz po świętach? Kwarantanna wejdzie, ale zamów przez internet. Teraz do 700 zł ciężko dostać, ceny podbite do szaleństwa w sklepach. Sprawdź na Ceneo/Allegro. Ze sklepów te wymienione są ok, dodaj jeszcze Morele, Sferis, Komputronik, Proline, MediaMart,MediaExpert i to te największe- u Staszka pewnie nie chcesz…

Z tymi fpsami mówie ci serio, tylko na poczatku byla lekka scinka 50 fps jak sie gra zaczynala a pozniej ponizej 100 nie spadalo ;d

A nie będzie łatwiej po sklepach obczaić? Bo nie wiem jak kurierzy a chcę kartę najlepiej przed* świętach, jutro bym poszedł jakby nie było zamówiłbym i bym miał na wtorek może albo na środe ;d

Musiałbyś mieć cholerne szczęście, bo za 700 złotych teraz ich nie ma. W ramach świątecznej promocji podnieśli o 100-150 zł na sztuce. Jeżeli chcesz isc, to ok, tylko nie daj się przekonać doradcy, że jest inna, tańsza, równie dobra karta. :slight_smile: Bo przy dozie szczęścia skończysz ze startym gtx 1050TI, a przy pechu z gtx 710 do oglądania Worda.

A wiesz może, jaki jest najtańszy wariant tej karty?

Różne, zależy od sklepu. Różnica może być nawet 200 zł.
Jeżeli chcesz 1650, to weź ten model, wychodzi 30 zł więcej, ale ma dwa wentylatory (lepsza kultura pracy) i ma GDDR6, nie 5, co daje też minimalnie lepszą wydajność.

Zotac GeForce GTX 1650 Gaming AMP CORE GDDR6 4GB (ZTT16520J10L) - Karta graficzna - Opinie i ceny na Ceneo.pl

(Nadal najlepiej jednak byś zrobił kupując używaną 1650Super). :slight_smile: