Jaką obudowa do 170zł z jak najlepszą wentylacją

Poszukuję obudowy z dobrą wentylacją do 170zł. Wierze że każda będzie lepsza od mojego I-BOX 604b chociaż mam na niej 4 wentyle 3x80mm i 120mm. THX

CoolerMaster Elite 331 + 2x Acutake 120mm = 150zł, reszta a przesyłkę.

a co myślicie o tym shinobi co ten temat już był??

Możesz jeszcze poczytać o obudowie Sharkoon Rebel 9 :slight_smile: Cooler master także gites :slight_smile:

Sharkoon Rebel 9 /Cooler Master Elite xxx

a tego sharkoon’a to lepiej z 250mm(tak mi się wydaje) czy 2x120mm??

2x120mm

http://allegro.pl/item345978450_obudowa … zenie.html a o tej co myślicie??

Dość ładna, ale czy dobrze wykonana? Ta firma mnie niepokoi :?

to chyba sie na sharkoona zdecyduje… a jest może jakaś ładna z pleksą??

W tej cenie zapomnij o dobrej obudowie ze ścianką.

Plexa we własnym zakresie np. z obi (i wyżynarką albo nożycami do metalu wycinasz odpowiedni otwór w ściance obudowy), a obudowe lepiej cooler mastera bierz.

THX za odpowiedzi chyba sharkona wezme tylko 120 czy 250?

120

250mm wtedy nie potrzebujesz już żadnego wentyla w obudowie, wystarczy tylko ten z przodu. Naturalnie ten 25 cm wentyl powinien mieć zmniejszone obroty.

12’tki wentylatory można dostać bardzo wysokiej jakości bez problemu, a z 25cm wentylatorem trzeba liczyć na szczęście jeśli o głośność/wydajność/trwałość chodzi…

chyba się zdecyduje na raidmax sagitta

Ładna jest ale to nie to samo co CoolerMaster czy Chieftec :?

Sharkoon Rebel 9 z z 250 wentylem z boku

tez sie zastanawiam nad kupnem tej obudowy tylko słyszałem ze wentylator z boku uniemożliwia włożenie większego chłodzenia na procka np. ninja i ze ten świecący z przodu jest głośny . Słyszeliście coś na ten temat?/Nie wiecie czy to prawda?

ja wiem tylko ze po 2-3 miesiącach będziesz szufelką wybierał kurz z komputera. nawet mały wentylator bez filtra dość szybko zababra syfem wnętrze obudowy