Chciałbym się zapytać o obudowę do 200zł co wybrać. Mam papierową blachę Tracer DEEP do podzespołów, i3-7100(standardowe chłodzenie), gtx 1050ti palit, płyta główna msi h110m pro-d(parę dni temu mi padła i jest na gwarancji więc albo wymienią albo dadzą coś innego choć szczerze nie wiem jak będzie ), ram 8gb crucial ballistix sport ddr4, ssd samsung 850 evo i 1tb jakiś miałem ze starego lapka nieużywany prawie wcale , zasilacz be quiet 500w system power 8.
Jakie mam wymagania od obudowy:
Wysokość max 430mm.
Szybka z prawej strony, a jak już bez to żeby było całkiem zakryte bez dziur.
Umieszczenie zasilacza na górze(trochę nie rozumiem fenomenu w obudowach że zasilacz jest na dole). Komputer stoi na podłodze więc chciałbym by cokolwiek z wiatrakami stało wyżej od podłogi :).
Jak obudowa ma mieć siatki na wentylacje by wyczyścić to z kurzu to najlepiej żeby nie kończyło się całkowitym rozkręcaniem komputera tylko łatwym wyjęciem tego.
Jednak jest stówkę droższa. Ale warta ceny zdecydowanie. Demontaż całej szyby prostym uchwytem na górze, wykonana ze świetnej grubej blachy, fajnie przemyślane wszelkie otwory na ułożenie kabli i chłodzenie. Spełnia wszystkie Twoje wymagania, no poza tą kwotą.
Zasilacz od dołu pobiera sobie powietrze do chłodzenia wnętrza. Mając go na górze - pobiera powietrze prosto z całęgo kotła, który wylatuje Ci tylnym wentylatorem obudowy. W przypadku obudowy powyżej, pobiera powietrze prosto z radiatora procesora.
Jeżeli zasilacz jest na dole, pobiera sobie milutkie powietrze o temperaturze pokojowej spod obudowy, niezależnie co się dzieje nad nim przy chłodzeniu CPU czy GPU.
EDIT:
Tu nieco taniej (298 zł):
A Tu w ogóle outlet bez jednej śrubki bocznego panelu (259 zł):