Jaka obudowa do 200 zł?

Chciałbym się zapytać o obudowę do 200zł co wybrać. Mam papierową blachę Tracer DEEP do podzespołów, i3-7100(standardowe chłodzenie), gtx 1050ti palit, płyta główna msi h110m pro-d(parę dni temu mi padła i jest na gwarancji więc albo wymienią albo dadzą coś innego choć szczerze nie wiem jak będzie :slight_smile: ), ram 8gb crucial ballistix sport ddr4, ssd samsung 850 evo i 1tb jakiś miałem ze starego lapka nieużywany prawie wcale :slight_smile:, zasilacz be quiet 500w system power 8.
Jakie mam wymagania od obudowy:

1. Wysokość max 430mm.
  2. Szybka z prawej strony, a jak już bez to żeby było całkiem zakryte bez dziur.
  3. Umieszczenie zasilacza na górze(trochę nie rozumiem fenomenu w obudowach że zasilacz jest na dole). Komputer stoi na podłodze więc chciałbym by cokolwiek z wiatrakami stało wyżej od podłogi :).

Jak obudowa ma mieć siatki na wentylacje by wyczyścić to z kurzu to najlepiej żeby nie kończyło się całkowitym rozkręcaniem komputera tylko łatwym wyjęciem tego.

Wejdź na stronę morele.net , tam jest ładny konfigurator i coś sobie wybierz.

Gorąco bym Ci polecił moją:

Jednak jest stówkę droższa. Ale warta ceny zdecydowanie. Demontaż całej szyby prostym uchwytem na górze, wykonana ze świetnej grubej blachy, fajnie przemyślane wszelkie otwory na ułożenie kabli i chłodzenie. Spełnia wszystkie Twoje wymagania, no poza tą kwotą.

Zasilacz od dołu pobiera sobie powietrze do chłodzenia wnętrza. Mając go na górze - pobiera powietrze prosto z całęgo kotła, który wylatuje Ci tylnym wentylatorem obudowy. :slight_smile: W przypadku obudowy powyżej, pobiera powietrze prosto z radiatora procesora.
Jeżeli zasilacz jest na dole, pobiera sobie milutkie powietrze o temperaturze pokojowej spod obudowy, niezależnie co się dzieje nad nim przy chłodzeniu CPU czy GPU.

EDIT:
Tu nieco taniej (298 zł):

A Tu w ogóle outlet bez jednej śrubki bocznego panelu (259 zł):