Witajcie. Zamierzam poskładać komputer od podstaw a stare części ze starą grafiką sprzedać. I mam pytanie jaką obudowę polecacie kupić. Chciałbym żeby fajnie wyglądała ( kosmicznie :D). Tutaj znalazłem obudowy: http://www.gram.pl/sklep.asp#s/query/obu/ i jak na razie przeglądam to znalazłem coś takiego:
Jak chcesz mieć kosmiczny wygląd to innej w tej cenie lub tańszej i dobrej jednocześnie nie znajdziesz. Ta ma dobre chłodzenie, dobre blachy, myślę, że dobry wybór.
Faktycznie QANTUMI fajnie to wygląda i ma dużo miejsca ale nie upierałbym się żeby dawać za obudowę ponad 200 zł. Przynajmniej ja nie widzę takiej potrzeby.
Tylko te wymiary biorą się z nadbudówek a to nic do pojemności nie daje, chyba że chodzi o pojemność w łapaniu kurzu przez te wszystkie zbędne udziwnienia. Do ok 200 zł bierz Gladiusa zwykłego lub z oknem, ewentualnie Z9.
A dokładnie to chcesz budę taką bardziej kosmiczną czy zwykłą? czy na wyglądzie zbytnio ci nie zależy? Bo wyborem dobrym i w wygladzie i użytkowaniu jest Zalman Z9