Mam problem ,nigdy nie interesowalem sie skladaniem komputera z czesci ,a chce sobie dokupic pamiec i tu pytanie jak dopasowac te pamiec ,co musze wiedziec?
Prosze o jak najszybszą odpowiedź ,bo chcialbym ją kupic jeszcze dzis.
P.S Komputer jest dość stary ,ma jakieś 5 lat ;/
Z Góry Dzięki
Moja płyta głowna ,przynajmniej tak pisze w zamówieniu to P4
Zainstaluj sobie darmowy program EVEREST Home Edition 2.20 - tam znajdziesz dokładną nazwę płyty głównej którą posiadasz w swoim komputerze a także innych podzespołów.
Musisz wiedzieć jaki typ pamięci twoja płyta obsługuje. Obstawiam że pamięci typu DDR ale kto wie może coś starszego (możesz sobie poczytać w Wikipedii).
Zorientuj się co tam masz i napisz, inaczej nic nie kupuj. Pozdrawiam
Ja bym sobie odpuścił z dopasowywaniem innych nowych kości do tych co masz (to tylko 256). Nie wiem jak u ciebie z finansami ale ja bym pomyslał nad zakupem szybszych 512mb lub 1gb w jednej kości a tamte bym wyciągnął. Dalej nie wiadomo jaką masz tą płyte więc nie powiem ci nic dokładnie o modelu pamięci jaki mógłbyś zastosować.
a jakie żeś kupił ?? styki się popaliły ?? widocznie nie wsadziłeś pamięci poprawnie… możesz próbować reklamować… ale jeżeli są oznaki spalenia na kościach to reklamacja będzie prawdopodobnie odrzucona.