Jaka pamięć RAM

Witam.

Planuje wymienić pamięć RAM w laptopie Dell 5580 na 2x 16GB. Aktualnie zainstalowane jest 2x 8GB (zdjęcia kości poniżej).

!20190131_193037|690x388](upload://46qQxGazHgpkrqLryPQoofXeQmJ.jpeg)

Proszę o doradzenie jakie kości mam zamówić, na co zwrócić uwagę. Można podesłać konkretne link do aukcji.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Zweryfikowałem, że laptop obsługuje kości 16GB, więc polecam ten sam model w wersji 16GB. Teoretyczne najmniejsze ryzyko wystąpienia jakichkolwiek problemów.
hma82gs6afr8n

Do kupienia np tu:

1 polubienie

Dzięki za pomoc. Dodam że druga kość to Samsung - niestety w pierwszym poście nie mogłem dodać dwóch zdjęć.

Które pewniejsze do pracy: Samsunga czy Hynix?

Ja wiem, niby Samsung robi lepsze pamięci ogółem, ale sam miałem w kilku laptopach pamięci Hynixa i 0 jakichkolwiek problemów, parametrami będzie na jedno kopyto. A cena pewnie z 200 będzie różnicy.

Chociaż jednak Samsung w podobnej cenie. To bierz Samsunga :grin:

1 polubienie

Jak zobaczyłem, że chcesz 32 GB pchać do laptopa dostałem niemal zawału, ale sprawdziłem model i z i7… cóż może być czasem przydatne, ale… do czego taka ilość ;-)? Co do pamięci, Pancia dobrze gada :wink:

1 polubienie

Do pracy z wykorzystaniem konteneryzacji docker’ów i wirtualizacji wirtualnych maszyn :wink: 16gb RAMu i 8gb SWAPu niestety jest nie wystarczające.

1 polubienie