Musi mieć cztery sloty na ram ddr3.procek ma dobrze się zgrywać z Radeon HD 6770.
Płyta Główna Płyta główna ASUS m5a78l le - ok 100zł
Procesor AMD Phenom 955 - ok 150zł
Ale ciężko będzie znaleźć i kupic
Stary sprzęt
Płyta główna i 4 rdzeniowy procesor socket 775.
Chciałbym muc włożyć tam coś mocnego i 16gb ram.karte kiedyś wymienię
To musisz kupić nową płytę i nowe podzespoły.Nie włożysz za taką cenę mocnego procesora i płyty głownej, a rozszerzenie do 16 gb ram to bez sens.Te podzespoły wystarczą co najwyżej do przeglądania internetu, a sądząc po twojej ortografii jesteś młody, więc zapewne grasz w gry.W skrócie kup/złóż nowy komputer!
Pierwszę primo chce muc na tym komputerze montować dlatego te 16gb ram.Po drugie bardziej chodziło o coś pod lga1155.z jakim kolwiem prockiem bo moia płyta wysiada.Tak jestem młody .ale czy gorszy?myślałem nad g860 z zamiarem wymiany za 3 miechy.wywaliłem taką cenę z dupci trochę za mało
Zgadzam się, jedyne co można wycisnąć za tą kasę to Core 2 Quad, jak się dobrze rozejrzeć to można wyrwać w komplecie z pamięciami za niewielką kasę.
Zamknięte nie wysilać się już
Nie każdy małolat ■■■ kasą.
Mama nie da to nie będzie.
Złoży za tyle ile będzie miał.
C2Q nie jest złym procesorem i napewno nie tylko do internetu.
Posłuchaj, sprzedaj, jak możesz, kartę, pamięci i co możesz, a zamiast tego kup Atglona 200G z płytą, to się da zmodernizować i nie rozleci się za 3 miesiące. Bazowy set złożysz za 600 zł Oczywiście rozbudowa będzie kosztowała…
Teraz pod maską mam nowy zasilacz,dysk SSD i HDD,q8400,win 10,8gb ram.płyta powoli się psuje.aktualnie mam 400
Szukaj zatem płyty, też mam w domu stację z Q8400, ten procek naprawdę sobie radzi.
Raczej wymień płytę a potem zbieraj, jak uzbierasz na coś sensownego to pchaj sprawny komplet i kupuj nowy.
Pieniądze są moje i ■■■■ ci do tego.młody nie znaczy głupi,nie oszczędny,bez umiejętność zarabiania.na ogórki itp nikt mi nie zabroni chodzić
1, Słownictwo chłopcze, nie jesteś z kumplami pod blokiem.
Inna sprawa że nawet z kumplami byś się odważył z takimi tekstami osobiście do mnie wyskoczyć.
- Czy ktoś powiedział żeś głupi?
Wyluzuj poślady bo moderacja ci laxigen poda.
Sorki spoko poniosło mnie .tak nawiasem mówiąc nie mam kolegów.nie mieszkam na blokach.za orte przepraszam .ale przypominam że to tylko net
Możesz dokupić płytę do quada, on jeszcze jakość daje radę, ale ten wieloletni sprzęt to złom, niestety ta “nowa” płyta będzie miała też 10 lat i może się rozlecieć…
Tylko i aż net, zachowuj się grzecznie a wszystko będzie dobrze.
Morze jakiš zestaw do 650 zł.tak nie mam co robić z oszczędnościami .Zalety bycia samotnikiem i abebom społeczną
Sorki myślałem że się mnie czepiasz
Mówiąc zestaw chodzi mi płyte,procka,chłodzenie i ram