Poszukuję, j.w, płyty pod procek Core 2 Duo E6420. Zalezy mi aby obslugiwala tryb SLI. Poczatkowo, z powodu dosc okrojonego budżetu plauje kupić GeForce 8600 GTS Asus 256MB HDTV & DVI (PCI-E) lecz w miare upływu czasu oraz przypływu wymagań i budżetu chciałbym zrobić SLI. Jaką płytę byście mi polecili??
PS: czy dla SLI bede potrzebowal dwoch identyczny kart czy bede mogl kupic 8800?
Zapomniałem dodać, że mogę przeznaczyć do ok 500zł na płyte.
Zależy mi również na dobrym O/C, procek (C2D E6420) będzie miał 4MB Cache2 więc mam nadzieje, że coś od siebie da
Jeżeli chcesz wybrać dobrą płytę do OC to przede wszystkim wybierz taką która ma chipset nVidia i w której dwa złącza PCIe prcują z pęłna mocą x16. A z pęłną mocą pracuja chipsety nVidia 680i i 680i LT.
zakup 8600GTS to poroniony pomysł albo Palit 8600GT Sonic + identyczna wydajność dużo niższa cena lub wstrzymać się do listopada/ grudnia i kupić kartę na chipie G9x za około 150-200 dolarów przede wszystkim tym różniąca się od 8600GT że ma 256 vs 128 bit.
Obsluguje pamięci 800MHz, ma całkiem dobry SLI, chipset nVidia (do tego akurat nie jestem w pełni przekonany). Cena rówież jest atrakcyjna. Co o tym sądzicie?
PS: co do grafiki, to chyba jednak zdecyduję się na Palit GeForce 8800GTS 320bit. Jest nieco droższy (ok 999zl kosztuje) ale jednak szyna pamięci i potoki renderujące robią swoje…