Jaka poczta e-mail?

Osobiście korzystam obecnie tylko z gmaila (wraz z google apps) oraz poczty gg. We wszystkich przypadkach istotną sprawą dla mnie jest obsługa IMAP. Jeśli poczta tego nie ma - odpada.

Osobiście korzystam z WP i gMaila. Spam na WP mi nie zawadza, ‘doklejka’ do stopki również. Jeśli chcę wysłać mail bez reklam, odpalam konto na gMailu.

Jedno konto na WP oraz to na gMailu mam do rejestracji różnych kont, to trzecie (również na WP) służy do wysyłania normalnych e-maili. Siostra korzysta od paru lat, ja od dwóch i nie mam do nich zastrzeżeń. Spam mi nie zawadza, bo przeciągnąć myszkę w okienko Usuń to dla mnie nie problem.

Pozdrawiam.

Posty w dziale “Na luzie”, Telefonia komórkowa i gdzieś tam jeszcze nie są naliczane.

W ostatnim okresie przetestowałem sporo kont emailowych.

Miałem konto na gmail przez kilka lat ale mój adres miało już tyle osób że z niego zrezygnowałem. Postanowiłem założyć nowy, już w innej domenie (polityka prywatności google).

Wybrałem hotmaila i muszę przeznać że jest to bardzo dobry serwis ale ma jedne mankament. Mail potrafi czasem dochodzić z godzinnym opóźnieniem. Może jest to wina tego że mają 375 milionów użytkowników? Nie wiem, ale zniechęciło mnie to. Do tego brakuje mi w hotmailu możliwości definiowania aliasów (baaaardzo przydatna sprawa).

Zacząłem szperać w polskich serwisach będąc skłonny zapłacić te 30 zł/rok i mieć spokój + funkcjonalne konto.

• Interia odpadła ze względu na brak aliasów.

• Onet bardzo mi się spodobał. Nielimitowana pojemność, Poczta lajt (w komórce), możliwość założenia adresu w kilku domenach, aliasy i tylko 33zł (brutto) na rok. Niestety jest pewien zapis w regulaminie który mówi, że jeżeli im nie wykupisz kolejnej subskrypcji w ciągu 72 dni to tracisz bezpowrotnie konto z całą zawartością. Skutecznie mnie odstraszyli.

• O2 -Całkowicie nowa poczta niż to widziałem kiedyś. 10 giga pojemności, 100 MB załącznik możliwość wyłączenia reklam za 10zł/rok, aliasy i spora szybkość, niestety brak obsługi w telefonie komórkowym (klientów nie lubię ze względu na brak możliwości wysyłania poczty za pomocą aliasów).

• WP - Nielimitowana pojemność, 6 aliasów (sic!), 100 MB załącznik, poczta przez WAP, brak reklam za 33 zł na rok i uwaga, nawet jak nie zapłacę to normalnie dalej korzystam z konta. Jedyna wada to to, że adres główny jest tylko w jednej domenie wp.pl.

I właśnie WP wybrałem, puki co jestem bardzo zadowolony :slight_smile:

porównałem sobie (wizualnie) nową pocztę wp oraz onet i powiem szczerze, że ta onetowska to wygląda jak z innej epoki.

• dude83, dzięki za ocenę. Mnie też nie odpowiada polityka prywatności Google, a ponadto mają mały maksymalny załącznik.

Te 33 zł płaci się im przelewem czy można SMS-em?

W darmowej poczcie WP podobno reklamy nie są już tak agresywne (1-2 dziennie), a i brak stopek reklamowych w mailach przyciąga:)

Za darmo są chyba dwa albo jeden alias, prawda? 6 jest chyba przy 33zł/rok…

W O2 jest jeszcze kwestia tego typu, że praktycznie nie ma możliwości usunięcia konta, a zapis o samoczynnym usuwaniu skrzynki po minimum 60. dniach braku logowania na konto, to fikcja.

Po roku można się spodziewać “hibernacji” konta, czyli usunięcia e-maili i nie dostarczania wiadomości na dany adres. Tylko, co to za usunięcie konta, jeżeli się je odzyskuje po zalogowaniu…

Nie mówiąc już o konieczności wysyłaniu skanu dowodu osobistego do siedziby firmy (w razie jakichś problemów).

IMHO: Gmail, Tlen, Hotmail - inne to chlory :wink:

W regulaminie czytałem że można chyba na 5 albo 6 sposobów, i jest możliwość płątności smsem ale niestety do tej pory jej nie znalazłem

Z tego co pamiętam jest dwa na dzień dobry i 6 jak wykupisz pocztę PRO

Po prostu nie używaj i nie podawaj swoich prawdziwych danych

Powiem Ci że czegoś takiego bym w życiu nie zrobił…

Odświeżę temat. Założyłem konto na Hotmailu. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie duża ilość przychodzącego spamu. Większość takich e-maili trafia do folderu wiadomości-śmieci, ale usuwanie kilkunastu maili dziennie jest jednak męczące.

ja zalozylem poczte na yahoo - spamu brak :wink:

Yahoo mnie nie przekonuje. Między innymi dlatego, że maksymalny załącznik to 10 MB.

Doklejają stopki reklamowe do wysyłanych e-maili? Hotmail już nic nie dokleja.

nie dokleja

ja kozystam z hotmaila i jestem zadowolony - brak reklam, malo spamu, a jak juz dojdzie to system go skasuje i jest git.

Może masz bardziej skomplikowany login. U mnie jest to jedno słowo, bez cyfr, kropek itp.; takie adresy są bardziej narażone na spam. Pocztę sprawdzałem dziś w nocy, a teraz już mam 8 spam-wiadomości, z czego dwie przedostały się do skrzynki odbiorczej. Ustawienia zabezpieczeń mam ‘‘wysokie’’…

ja już od 3 lat mam na gmail i zero spamu tylko trzeba uważać

Ja osobiście polecam ci gmaila. :slight_smile:

Polecam Ci gmaila zero spamu , nie mam również problemów z wysyłaniem i odbiorem poczty. Ale przeważa głównie to że nie otrzymuję spamu jak na wielu innych skrzynkach.

Jest jakiś sposób, żeby przenieść wszystkie wiadomości e-mail z jednego konta Gmail na inne konto Gmail?