Jaką kupić przystawkę smart TV ?
Czemu przystawki mają bardzo mało pamięci wbudowanej?
Poszukaj takiej z Google TV, nie Androud TV. Pamięć? To nie smartfon, więc zdjęć tony tam nie trzymasz.
Ale jak robię aktualizacje to przy 5,4 GB to mało jest
No to dziwne. Jaki to sprzęt?
No nie jest, bo aktualizacje „wychodzą” poza partycję z systemem. Taki „ficzer”.
Ja tam podpiąłem używanego mini pc pod telewizor. Rozwiązanie najbardziej ‘przyszłościowe’, nawet jeżeli kupisz coś z Windowsem 11 (ze względu na dłuższe wsparcie niż dla Windowsa 10). U mnie chodzi akurat Linux.
Istnieje takie coś jeszcze, jak Apple TV. To dla posiadaczy iOS…
Jak zadowala ich regionalna oferta na Polskę.
Ja zawsze polecam najnowszą wersję Chromecast, ponieważ jest wyjątkowo długo aktualizowany i wspierany produkt Chromecast - Wikipedia
Obecnie najkorzystniejszą wersją jest Chromecast 4 4K (czwartej generacji, z procesorem zdolnym odtwarzać 4K). Pierwsza generacja była wspierana do zeszłego roku, co daje do myslenia. 10 lat.
Przystawka chodzi znacznie szybciej i sprawniej od systemów smart TV wbudowanych w telewizor. Ma też świetnego pilota. Użytkuję standardowo - aplikacje typu Netflix. Nigdy nie musiałem martwić sie o zbyt małą pamięć RAM czy przestrzeń na dane.
Jeżeli jednak nie jesteś przekonany do pamięci, którą oferuje Chromecast bo np chcesz go eksplorować intensywniej, to pomyśl o czymś innym ale sprawdź czy dany producent oferuje aktualizacje. Często tego typu sprzęt dostaje jedną dwie aktualizacje i na tym koniec. Ewentualnie zaczekaj na wersję Chromecast 2024.
mi tv stick 4k
Działa dobrze i ma wszystko czego się wymaga od przystawki …
A co najważniejsze nie za duże pieniądze.
Aktualizacje też dostaje
Mówiłem o urządzeniu Apple TV Box.