Jaka słuchawka bluetooth?

podczas jazdy autem chcę rozmawiać przez tel i nie zapłacić mandatu,jaka słuchawkę bluetooth polecacie?najlepiej uniwersalna do modeli

samsung j700

lu ku990

se jalou

Zazwyczaj słuchawke można sparować z tylko jednym telefonem, jednocześnie na tym samym “ustawieniu” nie można kożystać z drugiego telefonu gdyż znowu trzeba wykonać parowanie , co poskutkuje utrate “sparowania” z pierwszym telefonem , są takie słuchwaki które obsługują dwa urządzenia jednocześnie ale są narazie dość drogie , ja polecam słuchawke jabra BT 2020 , 10 godzin rozmów na jednym naładowaniu 250 godzin na czówaniu (ja używam jej co dziennie po około 3 godziny w tym około 3 rozmowy po pare minut reszta czówania i ładuje raz w miesiącu) bardzo lekka praktycznie nie odczówalna na uchu (już po kilku minutach zapomina się o niej), głośnik douszny czyli żadeń dzwięk z zewnątrz nie przszkadza w rozmowie mało widoczna , przy większych uszach całkowicie chowa się za uchem , przy normalnych tylko lekko wystaje mikrofon poniżej ucha , pasuje do wszystkich modeli teli, również do innych urządzeń laptop , nawigacja itp. Zasięg podawany przez producenta to do 10 metrów , praktycznie działa nawet do 30 (jak zatankuje i ide zapłacić i zostawie tela w aucie to nie straci kontaktu znacznie w większej odległości jak podaje producent.