Cześć, macie jakąś sprawdzoną torbę do laptopa, w której po pół roku nie rozpadną się zamki i nie zaczną wychodzić nitki, ewentualnie nie popęka (jeżeli jest) skóropodobne obicie? Laptop 14"-15" + zasilacz + kable, mysz i drobiazgi.
Patrzę na Dell, kiedyś robił dobre torby ale widzę, ze w opiniach jest że delikatne. Wiem że teraz wszytko tandetne, ale może coś mi umknęło?
Polecam albo plecak, albo neseser sztywny. Ja mam kilka Samsonite, doskonale się sprawdzają, wielokrotnie uchroniły laptopa przed uszkodzeniem. Trwałe, sztywne IMHO o niebo ładniejsze. Można też na rynku wtórnym dostać za niewielką kasę.
Niestety wszystkie torby skóropodobne czy materiałowe z czasem ci się zużyją. Jakość jest podobna. Główna różnica to wygląd. Konstrukcja jest podobna. Jak chcesz wydać więcej, kup firmową jakąś i tyle. Np. Samsonite.
Raczej nie chcę teraz tyle wydać ale nie ukrywam, że mi się Samsonite podoba Mam już świadomość, że żeby zbliżyć się do wymagań, które opisałem w pierwszym wpisie, musiałbym celować w coś w stylu Samsonite.