chcę kupić vistę jaką kupić 32 czy 64 bitową mam procesor 256 ram czy muszę zmienić
jaki masz procek ?
256 ramu to stanowczo za mało, kup kość 512 ramu , i będzie wtedy lepiej, ale jeszcze nie wiemy jakiego masz procka
jak to sprwadzić tego procka
NO NIE WIE
Jeszcze raz naruszysz taką pisaniną punkty 2.10, 2.11 i 2.12 regulaminu a odczujesz jego działanie :evil:
Prawym klawiszem myszy na Mój komputer -> Właściwości. Możesz też zainstalować program Everest, który pokazuje dokładną konfigurację komputera.
ja mam kompa
procek- pentium 4 2,4GHz
karta graf- GF4 Ti-4200 128 MB
pamięć RAM- 768 MB (niedługo będe miał 1GB)
i jaka wersje mógłbym kupić visty bo tak się zastanawiałem na Home Premium tylko nie wiem czy będzie chodziła tak bez przycinania
no i jak słyszałem to na 64 bitowej viscie niektóre programy moga nie działać, to lepiej jest kupic 32 bitową ?
Ja polecam wszytkim mniej obeznanym kupić Viste 32bit.
Pasuje ona do prcesorów 64bitowych jak i 32bitowych więc nie będzie problemu.
Vista 64bit miała być wydajniejsza, i jest ale są czasem problemy z aplikacjami pod nia jak i trzeba mieć odpowiedni procek…
nie będzie przycinała, a wręcz [przeciwnie będzie bardzo dobrze chodziła
Na obecną chwilę nie kupujcie systemów 64 bit, bo raz nie ma sterów za dużo, dwa sporo programów nie chodzi pod taką wersją
a i jak się kupi wersje OEM to będzie można przeinstalowywac system ile będzie się chciało oczywiście tylko swój? czy tylko można go zainstalowac i już jest jak by nieważny ?
Miało być dozwolonych 10 aktywacji ale MS się wycofal chyba z tego…
Raczej zapomnij o Aero Glass - wymagana obsługa DX9 - a 4200 ma bodaj 8kę. Ale w sumie kompik ok, tylko wymien parę rzeczy.
Złączono Posty : 25.01.2007 (Czw) 18:46
Nie rozumiem.
Wersja OEM to normalna licencja tylko ze nie masz wsparcia M$ no i 1 licka = 1 komp.
Możesz przeinstalowywać sysa mln razy. Za pierwszym razem jak wklepiesz key to musisz go aktywować poprzez parę prostych czynności. A potem tylko go wpisujesz. Warunkiem nie stracenia keya jest nie wymienianie głownych komponentów sprzętu. Nie pamiętam jakich, ale chyba dyska, płyty i procka, bo wtedy juz ci sys rozpoznaje jako nowy komputer. Więc przed aktywacją oryginalnej Visty porób wszystkie update’y sprzętu.
Ale dokładnie nie wiem jak to działa. Coś gdzieś kiedyś czytałem o licencjach OEM.
:drinking:
tam jeszcze mam karte zapasowa GF 6600
chodziło mi o to że na swoim kompie czy tylko raz będe mógł zainstalować ten system i czy w przyszłości bede mgół przeinstalować kilka razy system, bo to chodziło mi tylko wyłącznie na mój komp
no wywalać 400zł na Vistę zeby ją mój RAZ zainstalować to tak jakbyś kupił za 50.000 PLN samochód-jednorazówkę
Będziesz mógł go przeinstalowywać na swoim kompie aż do zajechania dysku i na zdrowie
przepraszam że teraz się znowu odzywam ale wczoraj nie mogłem mam procesorPole Wartość
Typ procesora Unknown, 1583 MHz (9.5 x 167) 2300+
Czyli masz Athlona XP 2300+ Na Vistę starczy
bardzo dziękuje
Masz Semprona 2300+ tak? bo coś mi się tak wydaje. Pewnie socket A.
Jeśli masz 256MB RAM to o Viście zapomnij. Minimum 512MB. I żeby to nie były SDR 133Mhz, tylko DDR.
Pozdr