Jaką wiatrówke kupić?

Witam mój Ojciec zamierza sobie kupić wiatrówkę(postrzelać z kumplami przy grilu) i nie wie co ma wybrać pomożecie doradzić cena ma być do 150 zł + przesyłka

pistolet czy karabin ?

Karabin

:x

Najlepiej z lunetą albo celownikiem laserowym. kieca1991 widzę, że nie tylko ja mam problem ze szczekającym (a właściwie skrzeczącym) psem sąsiadów :slight_smile:

Złączono Posta : 09.07.2007 (Pon) 17:00

No co? Kolega jak przyniósł do mnie swoją wiatrówkę też strzelalismy po pijaku do różnych rzeczy :smiley:

Napewno nie kupuj tanich “chinek” Są wykonane z marnych materiałów, a gdzieś w necie czytałem artykuł o tym jak koleś kupił na alledrogo taką chinkę (długą) z dolnym naciągiem i mu palce ucięła. Chociaż ja mam chinke i puki co żyje. Wole biegać z moim Waltherem CP99 :smiley: A jeśli chodzi o wybór długiej wiatrówki to biesz albo niemieckie albo czeskie bo te są NAJLPESZE! Zalezy też ile masz hajsu na nią i czy to ma być tylko tak do strzelania np. do puszek czy do celów bardziej sportowych? Jakbym miał więcej pieniędzy to bralbym Berette CXStorm ale mnie nie stać :stuck_out_tongue: Może pomyślę nad nią kiedy indziej. Zdecyduj się czy chcesz też wiatrówkę klasycznie łamaną czy z dolnym naciągięm. Ewentualnie PCP ale to już są wiatrówki z wyższej półki do strzelań sportowych. A ceny zaczynają się od ponad tysiąca w góre 8)

Co w tym dziwnego?Jakieś konkretne propozycję?

Niech szuka wiatrówek z gwintowaną lufą oraz naciągiem dolnym.

Przy instalacji lunety będzie mały problem.

Trzeba będzie mieć imadło żeby dokładnie ustawić.

Ta :mrgreen:

Za 150zł to można dostać zabawkę a nie prawdziwą wiatrówkę :mrgreen: Chyba jedyne rozwiązanie to wiatrówki typu Magnum i Norconia, które rekalumją w TV oraz inne, im podobne:

http://tiny.pl/fv7v

Piszesz dużo, ale niekoniecznie na temat. kieca1991 sprecyzował w pierwszym poście jakiej wiatrówki szuka, w jakiej kwocie itp.

kieca1991 witaj

Posiadam wiatrówke Baikal Makarov MP-654K, kaliber 4,5 mm… Świetny produkt, zresztą cóż pisać, poczytaj komentarze na stronie dystrybutora. W 2004 roku zajęła pierwsze miejsce w konkursie na najlepiej odwzorowaną broń roku. Zbudowana z tych samych materiałów co prawdziwy Makarov i produkowana w tej samej fabryce. Naprawdę polecam, no chyba, że jesteś kompletnie początkujący, to wybierz coś mniej profesjonalnego :slight_smile:

http://www.militaria.pl/baikal/wiatrowka_baikal_mp-654k_makarov_4,5_mm_blk_p1098.xml

BTW: identyczną broń używają policjanci w Moskwie (tylko rzecz jasna prawdziwą)

Złączono Posta : 09.07.2007 (Pon) 22:51

Wybacz kieca, nie doczytałem ceny… za 150 zł to możesz kupić zabawkę u ruskich albo na odpuście… heh za tyle nie kupisz wiatrówki, a jeśli już to jedynie porządną zabawkę dla dziecka… lepiej sobie odpuść, chyba, że gdzieś znajdziesz używaną… za naprawdę dobrą, nową wiatrówkę minimum 450 zł musisz wydać :slight_smile:

kieca1991 powiedz tacie zeby sobie poczekal i odlozyl wiecej kasy na wiatrowke bo kupowanie wiatrowki za 150zl to wyrzucanie pieniedzy w bloto

za 150zł o ręczniaku możesz pomarzyć :]

Myśle, że w takiej cenie nie masz dużego wyboru, a “wiatrówki” z tej półki w większości mało się różnią i praktycznie każda jest “dobra” (jak na tą cene)

@ fourplay

Sorki że nie doczytałem że chodzi o tą kwotę. Po prostu zainteresował mnie temat wiatrówki a troche się tym interesuje. Ale jak to już ktoś powiedział

Lepiej wydać więcej hasju i nie żałować niż kupić martą tanią podróbkę.

Czyli nie przy grilu tylko bardziej zdala od grila :stuck_out_tongue:

Mój stary chce na razie zacząć z tym zabawę więc taka mu na razie starczy jak mu się spodoba to kupi lepszą

Więc jeśli nie boi si ę o życie :stuck_out_tongue: to może kupić taką z allegro :x Jak już powiedziałem - kupiłem “chinke” i jeszcze żyję :stuck_out_tongue: