Witam mój Ojciec zamierza sobie kupić wiatrówkę(postrzelać z kumplami przy grilu) i nie wie co ma wybrać pomożecie doradzić cena ma być do 150 zł + przesyłka
pistolet czy karabin ?
Karabin
:x
Najlepiej z lunetą albo celownikiem laserowym. kieca1991 widzę, że nie tylko ja mam problem ze szczekającym (a właściwie skrzeczącym) psem sąsiadów
Złączono Posta : 09.07.2007 (Pon) 17:00
No co? Kolega jak przyniósł do mnie swoją wiatrówkę też strzelalismy po pijaku do różnych rzeczy
Napewno nie kupuj tanich “chinek” Są wykonane z marnych materiałów, a gdzieś w necie czytałem artykuł o tym jak koleś kupił na alledrogo taką chinkę (długą) z dolnym naciągiem i mu palce ucięła. Chociaż ja mam chinke i puki co żyje. Wole biegać z moim Waltherem CP99 A jeśli chodzi o wybór długiej wiatrówki to biesz albo niemieckie albo czeskie bo te są NAJLPESZE! Zalezy też ile masz hajsu na nią i czy to ma być tylko tak do strzelania np. do puszek czy do celów bardziej sportowych? Jakbym miał więcej pieniędzy to bralbym Berette CXStorm ale mnie nie stać
Może pomyślę nad nią kiedy indziej. Zdecyduj się czy chcesz też wiatrówkę klasycznie łamaną czy z dolnym naciągięm. Ewentualnie PCP ale to już są wiatrówki z wyższej półki do strzelań sportowych. A ceny zaczynają się od ponad tysiąca w góre 8)
Co w tym dziwnego?Jakieś konkretne propozycję?
Niech szuka wiatrówek z gwintowaną lufą oraz naciągiem dolnym.
Przy instalacji lunety będzie mały problem.
Trzeba będzie mieć imadło żeby dokładnie ustawić.
Ta :mrgreen:
Za 150zł to można dostać zabawkę a nie prawdziwą wiatrówkę :mrgreen: Chyba jedyne rozwiązanie to wiatrówki typu Magnum i Norconia, które rekalumją w TV oraz inne, im podobne:
Piszesz dużo, ale niekoniecznie na temat. kieca1991 sprecyzował w pierwszym poście jakiej wiatrówki szuka, w jakiej kwocie itp.
kieca1991 witaj
Posiadam wiatrówke Baikal Makarov MP-654K, kaliber 4,5 mm… Świetny produkt, zresztą cóż pisać, poczytaj komentarze na stronie dystrybutora. W 2004 roku zajęła pierwsze miejsce w konkursie na najlepiej odwzorowaną broń roku. Zbudowana z tych samych materiałów co prawdziwy Makarov i produkowana w tej samej fabryce. Naprawdę polecam, no chyba, że jesteś kompletnie początkujący, to wybierz coś mniej profesjonalnego
http://www.militaria.pl/baikal/wiatrowka_baikal_mp-654k_makarov_4,5_mm_blk_p1098.xml
BTW: identyczną broń używają policjanci w Moskwie (tylko rzecz jasna prawdziwą)
Złączono Posta : 09.07.2007 (Pon) 22:51
Wybacz kieca, nie doczytałem ceny… za 150 zł to możesz kupić zabawkę u ruskich albo na odpuście… heh za tyle nie kupisz wiatrówki, a jeśli już to jedynie porządną zabawkę dla dziecka… lepiej sobie odpuść, chyba, że gdzieś znajdziesz używaną… za naprawdę dobrą, nową wiatrówkę minimum 450 zł musisz wydać
kieca1991 powiedz tacie zeby sobie poczekal i odlozyl wiecej kasy na wiatrowke bo kupowanie wiatrowki za 150zl to wyrzucanie pieniedzy w bloto
za 150zł o ręczniaku możesz pomarzyć :]
Myśle, że w takiej cenie nie masz dużego wyboru, a “wiatrówki” z tej półki w większości mało się różnią i praktycznie każda jest “dobra” (jak na tą cene)
@ fourplay
Sorki że nie doczytałem że chodzi o tą kwotę. Po prostu zainteresował mnie temat wiatrówki a troche się tym interesuje. Ale jak to już ktoś powiedział
Lepiej wydać więcej hasju i nie żałować niż kupić martą tanią podróbkę.
Czyli nie przy grilu tylko bardziej zdala od grila
Mój stary chce na razie zacząć z tym zabawę więc taka mu na razie starczy jak mu się spodoba to kupi lepszą
Więc jeśli nie boi si ę o życie to może kupić taką z allegro :x Jak już powiedziałem - kupiłem “chinke” i jeszcze żyję