Pytanie jak w temacie: potrzebuję nową kartę na miejsce Nvidia GeForce 8500 GT do zestawu podanego poniżej. Nie gram w żadne gry (czasem tylko włączę Sacred i to wszystko) potrzebuję komputera tylko do surfowania po sieci, oglądania filmów - takich tam. Dobrze, gdyby starczyła na jak najdłużej
Płyta gł. Gigabyte GA-P31-DS3L
Procesor Intel Pentium Dual CPU E2220 2.40GHz
Zasilacz Aerocool VP-450
Dysk Samsung HD502IJ
RAM DDR2 2GB
Szukam czegoś porządnego i niezbyt drogiego, bo komputer - jak widać - najnowszy już nie jest i nie chcę niepotrzebnie w niego inwestować. Mogę na to wydać max 200zł - no, jeżeli naprawdę będzie trzeba to 250.
Ta karta graficzna jest słabsza od mojego buta. Ludzie niech tu ktoś się dobrze wypowie ( nie tylko ja ) o jakiejś karcie graficznej , którą mógłby kupić. Bo to co polecają to szajs.
Skłaniałbym się bardziej ku nowszym modelom, mniejsze zużycie energii, szczególnie jak mało grasz. Oczywiście są to propozycje używane. Jak znajdziesz kartę z gwarancją to nie ma się czego bać przy używkach.
Szkoda pieniędzy na karty które są wydajne tak jak lepsze integry. Autor ma do wydania 200 zł, więc pole do manewru jest. Lepiej kupić zadbaną i wydajną używkę.
Karta jest dość wydajna, nawet jeśli chciałbyś w coś pograć. Jedyny minus to to, że pamięć jest kiepska, ale skoro nie jesteś zapalonym graczem, to i tak nie miałbyś z tym problemów.
Tutaj masz mocniejszą wersję, ale z krótszą gwarancją:
też się dorzucę do krytyki bo spazmy dostaje jak ktoś proponuje do grania grafikę, która de fakto służy to przeglądania fotek z aparatu co najwyżej
na ty to sobie możesz sam grać w bardzo stare gry jak mówimy o nowych tytułach to nawet na niskich nie pójdą a jak nawet na niskich to co za sens ją kupować jak w przyszłym roku trzeba będzie zmieniać