Jaką zewnętrzną kartę dźwiękową kupić?

Hej,

Tylko że wtedy musimy iść na jakiś rodzaj kompromisu. To są słuchawki, które całkiem dobrze leżą, są wygodne i można grać w nich długie godziny. Co do brzmienia nie ma się czego przyczepić.

Jeśli masz zamiar kupić kartę w takim budżecie, to lepiej podaruj sobie zakupy. Dźwięk z takiej karty na pewno nie będzie lepszy niż ten, pochodzący z karty zintegrowanej Realteka.

Pozdrawiam,
Dimatheus

Hm okej, tylko teraz mamy problem. Przewód w tych słuchawkach co podałeś jest zdecydowanie niewystarczający, pytanie brzmi czy taki przedłużacz będzie dobry? https://www.mediaexpert.pl/przewody-audio/kabel-jack-3-5-mm-jack-3-5-mm-treq-5-m,id-274665?gclid=CjwKCAjw4avaBRBPEiwA_ZetYhtV6qK7nvO1IXGWFrxvJLiaBDhD2gaBi712gUHaB33bwxGbRXTmVBoC--EQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CMKE_J7JodwCFUJIGAodKGAIhg

Powinien dać radę, jeżeli masz oddzielna wtyczkę do mikrofonu to kup dwa.

1 polubienie

Ok.

A jesteście pewni, że nie ma lepszych/podobnych słuchawek w niższej cenie? Nie musza być z mikrofonem, przypomniałem sobie, że mam jakiś od zalmana :wink:

Sennheiser GSP300.
Taka luźna propozycja.

1 polubienie

Żebym nie był w błędzie te słuchawki co podał kolega @Dimatheus mają dźwięk 7.1? Ja preferuje dźwięk w 2.0

Hej,

Być może są - ale te miałem możliwość przetestować, więc piszę o realnych odczuciach. Nawet moja koleżanka kupiła takie same dla siostry na prezent i przyznała, że siostra mega zadowolona.

Tutaj sprawdza się to, co pisał @daras28-82 - “A kupiłbyś auto marki zajmującej się produkcją mebli?

Tak, umożliwiają włączenie takiego trybu, ale to tylko emulacja środowiska, więc szału bym nie oczekiwał.

Pozdrawiam,
Dimatheus

1 polubienie

Ale jest tam też 2.0?

Hej,

Tak, jest. To generalnie działa tak - słuchawki mają port jack, który umożliwia połączenie do karty dźwiękowej komputera. Dodatkowo w zestawie jest karta dźwiękowa USB, do której można podłączyć słuchawki. Tylko w tym drugim trybie da się uaktywnić dźwięk 7.1. Zresztą można poczytać.

https://pclab.pl/art61951.html

Pozdrawiam,
Dimatheus

Rozumiem a powiedziałbyś mi czy takie będą dobre? https://www.x-kom.pl/p/338179-sluchawki-przewodowe-steelseries-arctis-3-czarne.html W sensie też jest 2.0 tak? I będzie głośność i jakość dźwięku podobna co do tych podanych przez Ciebie? Wielkie dzięki za pomoc tak w ogóle.

I gadaj jak do słupa.
Poleciłem ci Sennheisera.
A ty upierasz się przy badziewiu…
To tak jakbyś upierał się przy używaniu worka foliowego zamiast prezerwatywy.

1 polubienie

Hej,

Napiszę tak - Cloudy z HyperX są zdecydowanie lepsze od zaproponowanych przez Ciebie (mają większe przetworniki, szersze pasmo przenoszenia i większą impedancję). A patrząc na kształt SteelSeries Arctis mogą być niewygodne przy dłuższym noszeniu.

Tak, są 2.0. Ale tylko dzięki aplikacji emulują dźwięk 7.1 - to tak jak z telewizorami, co mają przycisk 3D do przerabiania obrazu 2D do 3D. Efekt jest co najwyżej kiepski.

Głośność będzie większa, jakość - nie!

Pozdrawiam,
Dimatheus