Mam aktualnie zintegrowaną kartę dźwiękową realtek i chciałbym kupić jakąś zewnętrzną dość dobrą o ile nie jedną z najlepszych na rynku. Nie podaje budżetu sami zaproponujcie, karta raczej pod gry, posiadam słuchawki Razer Kraken Pro. Nie wiem co jeszcze podać, bo pierwszy raz kupuję jakąś kartę dźwiękową.
Edit. Używam stereo.
Hej,
Rozumiem, że posiadasz wersję słuchawek z portem jack podłączanym do karty dźwiękowej, a nie wersję z portem USB?
- Posiadasz laptopa czy komputer stacjonarny?
- Jeśli stacjonarny, to jaką płytę główną posiadasz?
- Szukasz czegoś wewnętrznego czy zewnętrznego?
Pozdrawia,
Dimatheus
Posiadam mini jack, komputer stacjonarny, Płyta główna Gigabyte Z370M D3H oraz szukam zewnętrznej karty dźwiękowej.
Hej,
Na pewno zewnętrznej - czyli takiej z portem USB? Czy może takiej montowanej wewnątrz budy, z portem PCI-E?
Pozdrawiam,
Dimatheus
Na zewnątrz obudowy.
FiiO E10K Olympus 2 - DAC USB ze wzmacniaczem słuchawkowym za 298zł
Audiotrak Prodigy Cube Black Edition - DAC USB ze wzmacniaczem słuchawkowym i przedwzmacniaczem mikrofonowym za 399zł
Ale są i droższe jak Sound Blaster E5 > 700zł
A mam pytanie. Czy jak kupię taką kartę to dźwięk będzie głośniejszy?
Cena kolego, ile chcesz wydać ?
EDIT
Wpisz na YouTube - “zewnętrzne karty dźwiękowe”, pooglądaj, zobacz.
Szczerze to zewnętrzna ani wewnętrzna nie zaoferuje ci nic więcej niż ten Realtek.
Jeżeli nawet to nie zauważysz różnicy w grach na badziewnych słuchawkach.
Obejrzyj, może ci to coś wyjaśni.
Ustaw dobrze co trzeba i podłącz normalne słuchawki.
Gwarantuję że nie potrzebujesz nic więcej niż zintegrowany Realtek, chyba że koniecznie musisz wydać kasę.
Tak, nawet na karcie wewnętrznej np. Asus Xonar DX.
To odpowiedź do mojego pytania?
Sugerujesz, że te słuchawki, które posiadam są badziewne?
To nie sugestia, to stwierdzenie.
Kup normalne słuchawki dobrej marki a nie badziewie które kosztuje sporo przez modę na gejming.
Szukasz karty dźwiękowej a przy tych słuchawkach to ci raczej nie pomoże.
Pogmeraj w ustawieniach dźwieku, podbij sobie standard do 24bit i 192kHz, już samo to wiele zmienia, obejrzyj filmik który podkleiłem wyżej, poustawiaj wszystko jak należy a jak nie odczujesz różnicy to zmień słuchawki na normalne.
Hej,
To zależy od tego, na którą kartę się zdecydujesz. A wybór jest spory.
Z drugiej strony można zerknąć na poniższe wyjaśnienia, od czego zależy głośność słuchawek.
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1786805.html
No niestety - wysokich lotów one nie są… Choć wydaje mi się, że mimo wszystko różnica powinna być słyszalna.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Hej,
No ja bym nie schodził poniżej takich: https://www.x-kom.pl/p/222526-sluchawki-przewodowe-hyperx-cloud-ii-headset-czerwone.html
Pozdrawiam,
Dimatheus
Wolałbym z trochę dłuższym kablem, w tych kabel jest za krótki.
W razie czego je wezmę, ale wolałbym trochę dłuższe żeby nie było niespodzianek.
Albo słuchawki albo mikrofon.
BTW, słyszałeś o przedłużaczach?
Kup normalne sluchawki, Koss, Denon, Sennheiser, a mikrofon kup oddzielnie.
Czemu normalne słuchawki?
A kupiłbyś auto marki zajmującej się produkcją mebli?
Wolałbym żeby było to razem po prostu kupię te co podał @Dimatheus , tylko teraz jaka karta dźwiękowa do 100 zł powiedzmy do tych słuchawek?