Poszukuję dobrego programu do blokowania reklam. Kiedyś Admuncher działał najlepiej ze wszystkich, ostatnio mam wrażenie, że przepuszcza większość reklam. Mam wbudowane narzędzia w wyszukiwarki, ale to nie to, potrzebuję osobnego programu. Co byście polecili, żeby funkcjonalnością i skutecznością przypominało Admunchera? Systemy: Windows 7 i !indows 10, przeglądarki: Opera, Firefox i Internet Explorer.
uBlock Origin
AB-Solution
AdFender, AdGuard, Privoxy? Pi-Hole…?
Szkoda, że Ad Muncher nie filtruje stron https.
Był według mnie najlepszym blokerem.
Nie widziałem przez tyle lat żadnej reklamy w necie.
Nadal świetnie sobie radzi z nieszyfrowanymi stronami…tyle, że oczywiście jest ich już coraz mniej.
A w ogóle polecacie zewnętrzy program do blokowania reklam czy lepiej wtyczka/dodatek/rozszerzenie ? Ktoś kiedyś to sobie sprawdzał ?
Android - Adguard apk free. Windows (Edge, Firefox, Chrome, etc.) - wtyczka (rozszerzenie) Adguard. Mój zestaw + wszystkie filtry bez reek i ignorowania pożądanych reklam (te dwie mają być nieaktywne). Inni polecą Ublock Origin/zestaw Nano (Adblocker/Defender). Grunt to przetestować.
Przez wiele lat używałam tylko “krówki”. Program nie tylko radził sobie z reklamami w przeglądarkach, ale także w grach (adserwery), komunikatorach i innych aplikacjach. W ogóle nie mulił sprzętu. Po zmianie na freeware zaczął się psuć - tak mniej więcej od 2014 roku. Ostatnia data aktualizacji to 20-10-2014. Nawet na oficjalnej stronie w stopce widać “© 1999-2014 Murray Hurps Software Pty Ltd”. Teraz jest już tylko namiastką tego czym był wcześniej.
Ciekawy komentarz na forum DP z grudnia 2017 - “Program martwy. Murray olał go na całej linii po tym jak program stał się darmowy. Jeff jeszcze coś próbował radzić mimo nieobecności Murraya od 3 lat. 3 miesiące temu i jemu przestało się chcieć. Szkoda bo swego czasu dobre uzupełnienie ublocka.” - autor: F4ith.
AdFender nie spełnia moich oczekiwań. Używam standardowo uBlocka, Adblocka Plus i wbudowanych blockerów (np. w Operze), godząc się na widok nieinwazyjnych reklam. Nauczyłam się omijać je wzrokiem, to wcale nie jest trudne. Tryb czytnika też się przydaje, choć sporo ich jest w tekstach. “Tempora mutantur et nos mutamur in illis”.
Dziękuję Wam za odzew. Wypróbuję wszystkiego po kolei.
Bardzo szkoda Admunchera
Adguard w wersji na pulpit jest odpłatny.
Jeśli jesteś zainteresowany podaje link do przedłużonego triala na 180 dni
https://www.comss.ru/page.php?id=1888
Wklejka z translatora:
AdGuard - filtr internetowy chroniący użytkowników przed niebezpiecznymi witrynami internetowymi, blokujący wszystkie możliwe rodzaje reklam w Internecie.
Program jest doskonałym dodatkiem do podstawowej ochrony antywirusowej dzięki skutecznemu blokowaniu złośliwych, fałszywych i phishingowych zasobów oraz kontroli rodzicielskiej nad działaniami online dzieci.
Ochrona sieci działa we wszystkich przeglądarkach internetowych, skutecznie blokując zagrożenia internetowe, aktualizując codziennie bazę danych o największe zasoby list bezpiecznych przeglądarek Google, sieci zaufania (WOT) i Malwareredomains.
AdGuard należy do rodziny programów Adblock, których głównym zadaniem jest kontrola jakości działania zasobów internetowych i Internetu jako całości. Liczba użytkowników programu wynosi kilka milionów osób.
Nowość w AdGuard dla systemu Windows w wersji 6.0
Całkowicie przeprojektowany wygląd programu
Dodano moduł Anti-Tracking
Ulepszona obsługa aplikacji do filtrowania
Moduł Antibanner, który jest odpowiedzialny za blokowanie reklam
Nowy dziennik filtra i zaktualizowany edytor filtrów
Wyszukiwanie zostało dodane nie tylko do edytora filtrów, ale także do wszystkich sekcji programu
Rozszerzenia są wykonywane w osobnym module
Konfigurowanie programu podczas instalacji
Wsparcie dla osób niepełnosprawnych
Filtrowanie: poprawa jakości pracy i ograniczenie konfliktu z oprogramowaniem innych firm
Wielojęzyczność: dodano wiele nowych języków
Przeczytaj więcej o nowej wersji
Podstawowe składniki i funkcje AdGuard
Antibanner
Antyphishing
Anty-śledzenie
Kontrola rodzicielska
SafeSearch
Ochrona hasłem
Rozwiązania dla sieci społecznościowych i reklam wideo
Rozszerzenia przeglądarki
Asystent ręczny
Dziennik, monitorowanie i statystyki
Lokalizacje i filtry regionalne
Całodobowe wsparcie techniczne
Codzienne aktualizacje baz danych czarnej listy
Główne cechy AdGuard
• Chroń użytkowników przed oszustwami, wirusami i śledzeniem w Internecie.
• Zapewnienie maksymalnego komfortu podczas korzystania z Internetu poprzez eliminację irytujących informacji o charakterze reklamowym.
• Zweryfikuj strony internetowe odwiedzane przez dzieci i blokuj niebezpieczne, nieodpowiednie zasoby i witryny dla dorosłych.
• Oszczędza czas / pieniądze i ruch, przyspieszając ładowanie stron internetowych, blokując reklamy, nawet przed rozpoczęciem pobierania witryn.
Jak działa AdGuard
Praca programu AdGuard składa się z trzech głównych obszarów:
• Jest to złośliwa lub oszukańcza strona : AdGuard używa własnych baz danych i czarnych list, a także danych od partnerów. Programiści pracują tylko z największymi firmami i codziennie aktualizują podstawy programu dzięki Bezpiecznym przeglądarkom, sieci zaufania (WOT) i listom Malwaredomains.
• To jest reklama : AdGuard przetwarza stronę internetową zanim zostanie faktycznie załadowana do przeglądarki, usuwając z niej wszystkie elementy reklamowe, co ułatwia pracę w Internecie, przyspiesza ładowanie stron i utrzymuje nerwy.
• Są to niebezpieczne, nieodpowiednie zasoby i witryny dla dorosłych : moduł “Kontrola rodzicielska” AdGuard sprawdza strony internetowe odwiedzane przez dzieci i blokuje je. Bezpieczne wyszukiwanie, aby kontrolować wszystko, czego Twoje dziecko szuka we wszystkich popularnych wyszukiwarkach - Yandex, Mail.ru, Google, Bing, Yahoo, Rambler. Ochrona hasłem pozwala blokować próby obejścia ograniczeń.
Ps. Instalator wykryje wersje językową Windowsa i zainstaluje w PL .
korzystałem kiedyś z tego softu i byłem zadowolony ,aktualnie preferuje wtyczki do
przeglądarki Nano Adblocker + Nano Defender .
Ze wszystkich opcji najbardziej spodobał mi się AdFender. Niestety płatny, więc po upływie okresu próbnego musiałem się z nim pożegnać. Dla Opery zainstalowałem AdBlock, dla Firefoxa uBlock Origin. Dla Internet Explorera/Edge nie mam nic. To rozwiązanie daje radę i mógłbym na tym poprzestać. Wolałbym jednak program zewnętrzny, no ale skoro AdFender płatny to trudno, zadowolę się tym, co jest.
dla edge jest nano adblocker