Witam
Chciałbym założyć sobie konto ale nie wiem jakim banku , czy w mBanku czy Alior Banku .
Co mi radzicie z wyborem ???
Witam
Chciałbym założyć sobie konto ale nie wiem jakim banku , czy w mBanku czy Alior Banku .
Co mi radzicie z wyborem ???
Bez dwóch zdań mBank.
W mBanku nie płacisz za przelewy, karty itd. Wygodnie można wszystkim zarządzać przez Internet. Masa bankomatów (m.in. sieci Euronet czy Cash 4 You). Wybór jest oczywisty
W mbanku nie ma żadnych opłat, ale jeśli chcesz mieć wszystkie bankomaty za darmo to jednak Alior. 3 zł za karte debetową, a jeśli jest powyżej 1000 na koncie to ta opłata zwraca się z odsetek
A jakie konto chciałbyś założyć? Ponieważ to, że mBank nie pobiera opłat to nie do końca prawda, za ubezpieczenie karty pobiera, jeżeli masz kartę do internetu, to też pobiera co miesiąc opłaty, jeżeli masz debet to też sobie nalicza odsetki, a najgorzej to jest na koncie firmowym, jakie sobie opłaty wymyślają.
Warto dodać - nieobowiązkowe ubezpieczenie.
Właśnie. Takich frajerskich opłat nie zaliczajmy do wad banku
Do tego mBank ma właściwie na każdym kroku swoje siedziby w postaci tzw. kiosków. Natomiast przy każdym takim kiosku jest wpłatomat, który pozwala na wpłacenie kasy bez stania w kolejkach tak jak to ma miejsce w “murowanych” siedzibach, gdzie każdego dnia przesiadują emeryci blokujący dostęp pracyjącym i spieszącym się ludziom…
Nie wiem czy tu nie ma haczyka. Pobranie pieniędzy ze wszystkich bankomatów na świecie za darmo?
z tymi wpłatomatami to ja bym nie szalał. Jak na lbn jest ich mało… zaledwie 3 (4 się robi), ale dobrze że 2 z nich są w centrum. Często jeszcze 1 z nich nie działa, oraz często są kolejki…
Ale tk to mbank jest ok.
W Gdyni nawet nie wiem ile ich jest, ale 2 z których korzystam są w takich miejscach, że zawsze są po drodze.
Nigdy nie widziałem kolejek, wszystkie zawsze działają (tj. nie spotkałem się z niedziałającym). Także chyba zależy gdzie kto mieszka
albo, od częstość używania xD
co do aliora.
Mam u nich konto od 30 listopada 2008.
Nie ma żadnych haczyków jeśli chodzi o wypłaty darmowe ze wszystkich bankomatów
Jeszcze nie zdarzyło mi się, by pobrali ode mnie opłatę za wypłatę z innych bankomatów niż własne
Co do mbanku.
Za wiele powiedzieć nie mogę.
Mam konto u nich od 3 miesięcy, ale z niego nie korzystam właściwie, robię tylko spłaty zadłużenia karty kredytowej z mbanku więc nie mogę właściwie na ten temat nic powiedzieć.
Zalety to darmowe konto, karta debetowa za free no i przelewy za free
aero a Ty tak czasem u nich nie pracujesz?? Bo Bank rozpoczął swoją działalność 17 listopada 2008 a Ty już u nich 30 listopada założyłeś konto… Coś podejrzanie szybko. Ale to tak na marginesie, bo jestem zainteresowany tym bankiem, w sumie mam zamiar otworzyć u nich dwa konta, w PLN i Euro. Trochę o nich poczytałem w sieci i mam jak na razie mieszane uczucia. Tak najbardziej to mi zależy na karcie do konta w euro, bo jak by były jakieś minimalne opłaty to mi też znów aż tak nie przeszkadza.
Nie, nie pracuję u nich, w żadnym banku zresztą nie pracuję ;]
Brałem udział w programie “Budujemy bank” stąd konto tak szybko założyłem.
Mam je już 10 miesięcy ponad i jestem bardzo zadowolony.
Karty kredytowe również przenoszę z mbanku i pko do aliora
Od siebie mogę polecić tylko Alior Bank, raz podpisałem umowę z Mbankiem na złotą kartę kredytową z usługami VIP po jednej wypłacie (około 3000zł) zadzwonił do mnie z pretensjami komornik że nie zapłaciłem należności… Oddałem im kartę, w Alior Banku dali mi taką samą kartę z limitem podniesionym do 400.000zł i możliwością spłaty nawet po 6 miesiącach od podjęcia pieniędzy z konta kredytowego…
Alior Bank rzeczywiście oferuje wypłaty na całym świecie bez opłat, jedyną opłatą jest koszt przeliczenia walutowego (teraz chyba jest 0zł, jak byłem w Arabii pobrali 50gr za operację przewalutowania wypłaty)
I co sądzicie o tym Alior banku, tam mają nadal tą lokatę nocną :lol: ? Ja miałem tam założyć konto, ponieważ podobno jest wysoko oprocentowane, prawda to? 8)
a może lepiej dbNET wszystkie bankomaty w Polsce za darmo, bez opłat jeśli w miesiącu wykonasz jedną transakcje bezgotówkową czyli np. zapłacisz kartą w sklepie, 0 haczyków.
W każdym bankomacie na świecie (jeżeli obsługuje dany typ karty) poza granicami Polski wybierasz w walucie tego kraju w którym jest bankomat.
Ktoś może polecić jaki na dzień dzisiejszy będzie najlepszy bank z darmowym kontem? Przeglądałem oferty na stronach gdzie jest porównanie kont bankowych typu www.szukambanku.pl, ale na razie nie potrafię się zdecydować.
Po 1. wykopalisko.
Po 2. GetinOnline i konto swobodne bez prezentu - darmowe wszystkie bankomaty, karta, przelewy, wpłaty o oddziałach getin bank.