Od kilku godzin siedzę przy kompie i usiłuję się zdecydować na jakiegoś twardziela, Mam kilka wytycznych:
Pojemność dysku - 2TB
interfejs - SATA III (6 Gb/s)
obr./min. - 7200
pamięć cache - 64MB
koniecznie - cicha praca
Chciałem kupić jakiegoś Samsunga, ale widzę, że jakaś posucha jest, Spory wybór oferuje WD, ale z kolei w wielu miejscach spotkałem się z opinią, że o ile sam dysk jest w miarę cichy to głowica lubi w nich hałasować i w związku z tym nie są polecane do cichych komputerów. W tej chwili mój PC pracuje tak cicho, że praktycznie go nie słychać. Specjalnie kiedyś takie podzespoły do niego dobierałem i chciałbym, aby taki pozostał.
Cena nie jest dla mnie tak istotna. Chciałbym, aby spełniał moje powyższe wymagania, Jeśli ktoś jest wstanie mi coś polecić to będę wdzięczny.
Dysk SSD 120GB już kupiłem dla systemu i programów. Teraz muszę mieć jakiś na pozostałe dane. Dzięki serdeczne za wasze propozycje, Zapoznam się z nimi. Czekam na kolejne
Już kupiłem dysk, który polecił mi grabkamy. Troszkę boję się technologii IntelliPower, ale skoro udzielają na niego 36 miesięcznej gwarancji to mam nadzieję, że dwa lata spokojnie wytrzyma.