Jaki cms pod stronę?

(Tapetagt) #1

Jaki cms polecacie pod stronę wędkarską.

Chodzi mi o to aby miał forum, dział z filmikami, poradami itp. Chodzi mi o to aby był prosty w obsłudze i w języku polskim.

Z góry dzięki.

Ps. Jeżeli napisałem temat nie w tym, dziale co trzeba albo nie taki tytuł t wybaczcie ale to mój pierwszy .

(Technocoms) #2

Ja polecam Joomla 1.5.

(Tapetagt) #3

A mógłbyś podać stronę skąd można go ściągnąć w wersji polskiej

(Dolorismachina) #4

Pierwszy wynik w Google

http://www.joomla.pl/

(Skr3czu) #5

Zobacz:

http://www.extreme-fusion.pl/

(Żelek) #6

Polecam Joomle, chociaż warto poczytać o zabezpieczeniach, bo “często gęsto” różnie jest z nimi w tym CMS’ie :slight_smile: Joomla posiada wiele funkcji, pluginów i wygląda dużo lepiej od przykładowego PHP-Fusion.

(Tapetagt) #7

Dzięki.

Ale mam jeszcze jedno pytanie gzie można założyć darmową bazę danych SQL.

(Żelek) #8

Hm…no a masz jakiś hosting?

(Tapetagt) #9

korzystam z hostingu ósemki. (dla mnie on wystarcza, kiedyś korzystałem z yoyo czy ugu ale jakoś nie pasowały mi).

I ponawiam pytanie gdzie można założyć darmową bazę sql

(Skr3czu) #10

Zmień hosting na pdg.pl, albo taki tani www.webarena.pl

(Tapetagt) #11

Dzięki konto założyłem na pdg.pl teraz instaluję oprogramowanie później pokarze efekty.

PS. Nazwa użytkownika na pdg.pl jest kaka sama jak podawałem na początku i hasło też czy inna bo w e-mailu nic na ten temat nie napisali ??

(Kontakt) #12

Do twojego PS: Oczwiście :slight_smile:

(Tapetagt) #13

wgrałem na pdg.pl cms joomla i nic cały czas wyskakuje taki komunikat :

www.wedkaa.pdg.pl a wgrałem w ten katalog co tam pisało. (i to kilka razy próbowałem i nic nie wychodzi )

może ktoś wiej jak tam wgrać oprogramowanie ???

(jestem początkujący więc nie wiem jak to zrobić (na ósemce wszystko wchodziło ))

(Skr3czu) #14

Wrzuć zawartość folderu do /domains/wedkaa.pdg.pl/public_html/

(Tapetagt) #15

wrzuciłem tam całą zawartość i dalej nic

W dniu 29.06.2008 , o godzinie 21:49 został dopisany post przez ramzes112

po zainstalowaniu cms’a wyskakuje ciągle błąd ( usunąłem plik instalacyjny tak jak trzeba było ) i dlaczego ten błąd wyskakuje

(Skr3czu) #16

Jaki błąd ?

(Tapetagt) #17

Błąd 403 - Odmowa/Zakaz dostepu do strony

(matfeusz) #18

wgrywając pliki na serwer pozmieniało Ci najprawdopodobniej duże znaki na małe i stad te błędy.